SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Şeyh Hamza Baba Türbesi Ziyaretçilere Açıldı

Şeyh Hamza Baba Türbesi Ziyaretçilere Açıldı

A - +

Ana Manşet - 14.11.2022 - 9:10

Şeyh Hamza Baba Türbesi Ziyaretçilere Açıldı

Şehrin tarihinde iz bırakmış şahsiyetlerin isimlerini ve yaşadıkları yerleri gelecek nesillere ulaştırmak için tarihi mekanlarda restorasyon çalışması başlatan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Şeyh Hamza Baba Türbesi’nde restorasyon çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Evrah Kabristanlığı içerisinde Cemiyet Deresi’nin karşısında bulunan Şeyh Hamza Türbesi, çeşitli nedenlerle yıpranmış ve şehre yakışmayacak görüntüler oluşturmuştu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Belediye ekiplerine Şeyh Hamza Türbesi’nin; Hashas Baba Türbesi, Kılıçarslan Köşkü ve Kalanlar Köprüsü’nde olduğu gibi yenileme ve restorasyon çalışması başlatılması talimatını verdi. Başkan Dinçer’in talimatları ile çalışma başlatan belediye ekipleri türbeyi Selçuklu mimarisine uygun olarak türbeyi restore etti.

Şeyh Hamza Türbesi; türbedar odası, eyvan kısmı ve avlu olarak üç bölümden oluşuyor. Yenileme çalışmaları kapsamında türbedar odası ve eyvan bölümünün kubbeleri söküldü. Yalıtım yapılarak kubbe tekrar örüldü. Bahçe duvarı ve avlu içerisindeki mezar sandukaları, ayak taşları, baş taşları avlu duvarı ve avlu kapısı restore edildi. Dekoratif ahşap kapı ve pencereler montaj edildi. Çevre düzenlemesi ve aydınlatmaları da yapılan türbe ziyarete açıldı.

Tarihi yapılarda başlatılan restorasyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarihi yapıların geçmişteki dönemin kültürel miras ve maneviyatın aktarımını sağlamaları sebebiyle korunma altına aldıklarını söyledi. Başkan Dinçer Hasas Baba Türbesinde, Kılıçarslan türbesinde olduğu gibi Şeyh Hamza Baba türbesinde de restorasyon çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021