SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Selçuklu Cami ve Külliye Projesi Yüzde 75 Oranında Tamamlandı

Selçuklu Cami ve Külliye Projesi Yüzde 75 Oranında Tamamlandı

A - +

Ana Manşet - 01.06.2024 - 12:33

Selçuklu Cami ve Külliye Projesi Yüzde 75 Oranında Tamamlandı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin çehresini değiştirecek projelerinden olan Selçuklu Cami ve Külliye projesi yüzde 75 oranında tamamlandı.

Geçtiğimiz yıl TBMM başkanı Numan Kurtulmuş ve dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımıile temel atma töreni yapılan Selçuklu Cami ve Külliye projesi hızlı bir şekilde ilerledi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin çehresini değiştirecek olan Selçuklu Cami ve Külliye projesinde betonarme, duvar örme ve kubbe yapımı gibi kaba inşaat aşamaları başarı ile gerçekleştirilerek projenin yüzde 70’i tamamlanmış oldu.

Toplamda 9 bin 316 Metrekarelik alan üzerine inşa edilen Selçuklu Cami ve Külliye projesinin Külliye bloğunda, eğitim bloğunda ve ticari bloklarda alçı, sıva, elektrik ve mekanik işlemlerine devam ediliyor. Net kullanım alanı 2 Bin 975 metrekare olan kapalı otoparkta ise çıkış rampalarının yapımını tamamlandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Selçuklu Külliyesi ve Cami inşaatı hakkında şu görüşlere yer verdi; “ Yapımında sona yaklaştığımız Selçuklu külliyemiz mimarisiyle, süslemeleriyle, hat ve tezhipleriyle medeniyetimizin farklı özelliklerini yansıtacak bir şaheser olacak. İnşa edileceği bölge itibariyle önemli bir konuma sahip olacak Selçuklu Külliyesi ve Cami projemiz bu özellikleriyle şehrimize çok farklı bir değer ve zenginlik katacak nesilden nesille kalacak bu muazzam yapı şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Vatandaşların güzel ve verimli vakit geçirmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğü Selçuklu Külliyesinde inşaat çalışmaları %75 seviyelerine geldi. İnşaat çalışmalarının ardından yapılacak peyzaj düzenlemesiyle hizmete sunulacak Selçuklu Külliyesi ve Camisi Aksaray’a kazandırılan simge eserlerden biri olacak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021