SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Şehit Ailesine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

Şehit Ailesine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

A - +

Ana Manşet - 18.03.2021 - 20:56

Şehit Ailesine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ve tevcihi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve 81 İlde eşzamanlı olarak Devlet Övünç Madalyası Törenleri düzenlendi. Şehidimizin ailesine Devlet Övünç Madalyası Valimiz Hamza Aydoğdu tarafından takdim edildi.

Zeytin Dalı harekât bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mikail Candan Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki Kimar bölgesinde 26/06/2019 tarihinde keşif faaliyetleri sırasında bölücü terör mensupları ile çıkan çatışmada yaralanarak kaldırıldığı Cinderes Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen şehitlik mertebesine kavuşmuştur.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Mikail Candan’ın babası Raşit Candan, annesi Ümüş Candan ve kız kardeşleri Büşra Akar ve Esme Sultan Candan’ın katılımıyla Valilik makamında Şehit Mikail Candan’ın annesi ve babası için hazırlanan Devlet Övünç Madalyası’nı takdim etti.

Vali Hamza Aydoğdu yaptığı konuşmasında “Bu vatan, bu millet hepimiz size çok şey borçluyuz. Hepimiz evimizde, işyerimizde huzurlu bir şekilde yaşıyorsak bunu kendi nefsini vatanına feda eden, bedenini, ruhunu vatanına feda kahraman şehitlerimize borçluyuz. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim şehitlerimize rahmet etsin. Annelerinden babalarından da Allah razı olsun iyi ki varsınız böyle evlatlar yetiştirmek dünyanın en büyük mutluluğu diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde onun imzasıyla sizlere bu madalyayı takdim ettik. Şehitlerimizin ismi, cismi kıyamete kadar kalbimizde ruhumuzda yaşayacaktır. Allah sizi var etsin.” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk’ün de hazır bulunduğu törende ‘Burası sizin eviniz, her zaman yanınızdayız’diyen Valimiz Hamza Aydoğdu şehit ailesi ile bir süre sohbet etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021