SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Seçim tarihi 7 Haziran 2015 Pazar günü

Seçim tarihi 7 Haziran 2015 Pazar günü

A - +

Aksaray Haberleri - 22.01.2015 - 13:03

Seçim tarihi 7 Haziran 2015 Pazar günü

Ak Parti Aksaray İl Başkan Yardımcısı Tanıtım Medya Başkanı Önder Yıldız, düzenlediği basın toplantısında;
Ak Kadrolar Olarak Bir Aylık Dönemde Yapılan Faaliyetler

Görev Değişim Toplantısı – 26.12.2014
Aksaray İl Başkanı olarak görev yapan Tüm başkanlarımızı ve teşkilatımızı toplantımıza çağırdık. Geçmiş dönem başkanlarımız için bir sinevizyon gösterimi ve Adlarına dikilen 68 adet fidanın plaket takdimi yapılarak emeklerinden dolayı teşekkür ettik. Resmen görevimize başlamış olduk. Hep Birlikte “ Yeni Türkiye Yeni Aksaray “ “ Birlik İçinde Aksaray “ söylemi güne damgasını vurmuş oldu.

Teşkilatlar Toplantısı – 27.12.2014
Aksaray İl, İlçe , Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulları istişare ve tanışma toplantısı yapıldı. Serbest kürsü ile herkesin sesine kulak verildi, Birlik ve Bütünlük İçinde “ Yeni Türkiye Yeni Aksaray “ vurgusu yankı yaptı…

Ak Parti – Medya Buluşması – 03 Ocak 2015
Aksaray İlindeki tüm Medya Kuruluşları ile bir araya gelindi, İstişare ve tanışma niteliğindeki toplantımızda küçük bir anket çalışmasına da yer verildi…

Ak Parti – STK Buluşması – 03 Ocak 2015
Aksaray İlindeki tüm STK’ lar ile bir araya gelindi, İstişare ve tanışma niteliğindeki toplantımızda küçük bir anket çalışmasına da yer verildi…

İl Yönetimi ve Milletvekillerimiz Bir arada – 04 Ocak 2015
İl yönetim kurulu ve Milletvekillerimiz Sabah kahvaltısında bir araya gelerek; Tanışma, istişare, hasbihal niteliğindeki toplantıyı icra etmiş oldular. Hep Birlikte “ Yeni Türkiye Yeni Aksaray” vurgusu yapıldı…

Belediye Başkanlarımız İle Toplantı 06.01.2015
Tanışma ve İstişare Toplantı Belediye Başkanları İle Devam deyip, belediye başkanlarımız ile birlikte çalışmak adına toplantılarımızı düzenledik. genel seçim sürecine girdiğimizi belirtip seçim sürecine hazırlanmak ve ziyaretlerimizi yerinde ve birlikte toplantıyla organize edeceğimizi vurguladık. Zamanımızı daha tasarruflu kullanmak istediğimiz belirtip, Ak parti teşkilatı olarak Aksaray için yeni bir yenilenme süreci başlattığımızı ve Bizim bu süreçte sloganımız yenilenme ve değişim, bu dönemi birlik beraberlik dönemi olarak vurgulandı.

İl Genel Meclis Başkanımız ve Üyeleriyle Toplantı 08.01.2015
İl Genel Meclisi Grubumuzun yerel bazda genel yönetimler temsilcileri olarak tanışma toplantısı düzenledik ve sık sık bir araya geleceğimizi belirttik. İstişare ederek ve fikirlerinizi paylaşacağız hep birlikte geliştirip ilimizi kalkındıracağız.

Aksaray FM’e Canlı Yayın Konuğu 09.01.2015
Radyo canlı yayın programına katıldık ve Yapacağımız çalışmalarımızı dinleyicilerimize ifade etmeye çalıştık.

Ticaret ve Sanayi Odası kadın girişimcileri Başkanına hayırlı olsun ziyareti 09.01.2015
Ticaret ve Sanayi Odası kadın girişimcileri Başkanımız ve mevcut il yönetim kurulu üyemiz Hediye Pak ve Yönetim Kurulu Üyelerine İl Başkanımız Abdulkadir Karatay ve İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

Ak Parti – Mahalle ve Köy Temsilcileriyle Buluşma 10.01.2015
Mahalle temsilcilerini mahallelerimizde ve köy temsilcilerimizde köylerimizde partimizin gözü, kulağı, eli, ayağı olduğunu ifade edildi ve Partimizin hizmetlerini anlatacak olan da bizler yani sizlersiniz” diyerek toplantımız tamamlandı.

Douwn Cafe Ziyareti 10.01.2015
Engelliler derneği tarafından açılan Douwn sendrdumlu gençlerimizin işlettiği kafeyi ziyaret edip çaylarını içtik.

Ak Parti – Mahalle ve Köy Muhtarlarla İstişarede 10.01.2015
Şehrimizin Sorunlarını ileriye yönelik çözüm üretme ve uygulama yönünden mahalle ve köy muhtarlarımızla birlikte istişare ederek çözmek istediğimizi ifade edip, Bu bir tanışma toplantısı olduğunu, dönem dönem bu toplantılarımızı istişare toplantılarına dönüştürerek devam etmesini sağlayıp, muhtarlarımız bu görevleri hem Aksaray’ın gelişimi hem sorunlarımızın çözümü yönünde istişarelerimiz devam edeceği belirtildi.

Ak Parti – Sendika ve Meslek Odaları 10.01.2015
Teşkilat olarak sendika ve meslek odalarıyla bir araya gelip ilimizin problemlerini karşılıklı istişare edip problemlerin nasıl kolay yolla çözülebileceğini belirlemeye çalışıldı. Demokrasinin içinde çok daha aktif rol almaları gerektiğini ifade edilip Yeni ve normalleşen bir Türkiye sürecinde Sivil Toplum Örgütlerinin de daha aktif rol almaları gerektiğine vurguladı.

“2015 Yılı 25. Dönem milletvekili genel seçiminde
Aday olmak isteyen kamu görevlileriyle ilgili duyuru”

Ak Parti Aksaray İl Başkan Yardımcısı Tanıtım Medya Başkanı Önder Yıldız, düzenlediği basın toplantısında 2015 Genel Seçiminde Milletvekili Aday Adayı olmak isteyen kamu görevlilerine istinaden yaptığı basın toplantısında:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 6 Ocak 2015 tarihli ve 29228 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karar gereği seçim tarihi 7 Haziran 2015 Pazar günü olarak belirlenmiştir.

Aday Olabilmek İçin Görevden Ayrılması Gerekenler Ve Ayrılma Tarihi

Anılan Karar gereğince,
1- Aday olmak isteyen;
 Hâkimler ve savcıların,
 Yüksek yargı organları mensuplarının,
 Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanlarının,
 Yükseköğretim Kurulu üyelerinin,
 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri,
 Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlilerin,
 Kamu idarelerinde görev yapan sözleşmeli personelin,
 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamındaki geçici personelin,
 Belediye başkanlarının,
 Subaylar ile astsubayların,
 Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin,
 Belediye meclisi üyelerinin,
 İl genel meclisi üyelerinin,
 Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların, en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar 2839 sayılı Kanun’un 18. maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları zorunlu olup, bunlar için aynı Kanun’un 19. maddesinde yer alan görevden ayrılmaya ilişkin hükümleri uygulanacaktır.

2- Kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların en geç 10 Şubat 2015 Salı gününden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar vermeleri zorunludur.
3- Yukarıda belirtilen tarih istifa için son tarih olup, bu tarihten önce istifa edilmesine engel bir durum bulunmamaktadır.
4- Emekli olduktan sonra aday olmak isteyen kamu görevlilerinin de yukarıda belirtilen süreler içerisinde emeklilik talebinde bulunmaları gerekmektedir.
5- Anayasanın 76 ncı maddesine istinaden sürekli ve geçici işçilerin milletvekili genel seçiminde aday olabilmek için istifa etmelerine gerek bulunmamaktadır.
6- Görevden ayrılma başvurusu yapan kamu görevlisine, dilekçenin alındığına dair bir belge verilmesi, dilekçenin kuruma geldiği tarihten itibaren de en geç on gün içinde ayrılma isteğinin kabul edildiğinin dilekçe sahibine tebliğ edilmesi gerekmektedir.
7- Aday olmak için görevden ayrılmaya ilişkin talepler kurumu tarafından reddedilemez.

Aday Gösterilmeyen Ya Da Seçimi Kaybedenlerin Göreve Dönmesi

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ek 7 nci maddesinde;“Yüksek mahkeme üyeleri, hâkimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar ile Subay ve Astsubaylar hariç olmak üzere; milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde aday ve aday adayı olan Devlet memurları ve diğer kamu görevlileri, adaylığı veya seçimi kaybetmeleri halinde, Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilanını takip eden bir ay içinde müracaat etmeleri kaydıyla eski görevlerine veya kazanılmış hak aylık derecelerindeki başka bir göreve dönebilirler.” hükmüne yer verilmiştir.

Göreve Dönemeyecek Olanlar

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ek 7 nci maddesine göre;
-Yüksek mahkeme üyelerinin,
-Hâkimler, savcılar ve bu meslekten sayılanların,
-Subay ve astsubayların,
görevlerine geri dönüş hakkı bulunmamaktadır.

Şahsa bağlı kadrolarda görev yapanların bu kadrolarından seçim nedeniyle istifa etmiş olmaları halinde, istifa sonucu boşalan kadrolar iptal edilecektir. Bu durumdakilerin kazanılmış hak aylık derecelerine uygun başka bir kadroya atanmaları gerekmektedir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021