23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

ŞANLIURFA – BHA
Yaklaşık 500 sporcunun katıldığı koşuya, Türkiye’nin 21 farklı ilinden gelen atletler ilgi gösterdi. Genciyle yaşlısıyla geniş bir katılımın sağlandığı organizasyonda, 65 yaş üstü vatandaşların da parkurda yer alması dikkat çekti.
Koşu, Balıklıgöl Yerleşkesi yakınındaki Şanlıurfa Müzesi önünde start aldı. Sporcular, Şanlıurfa’nın kurtuluş gününe atfen belirlenen 11 kilometrelik parkurda mücadele ederek yarışı Şanlıurfa Bilim Merkezi’nde tamamladı. Tarihi ve modern noktaları birleştiren parkur, etkinliğin “tarihten bilime” temasıyla da örtüştü.
Koşuya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sait Ağan’ın yanı sıra 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş da katıldı. Tuğgeneral Durmuş’un 11 kilometrelik parkuru sporcularla birlikte tamamlaması, etkinliğe damga vuran anlardan biri oldu.
Farklı yaş kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlarda kıyasıya rekabet yaşandı. Erkekler kategorisinde Azat Demirtaş birinci olurken, Barış Demirtaş ikinci, İbrahim Baran üçüncü sırada yer aldı. Kadınlar kategorisinde ise Fatma Arık birinciliği elde ederken, İnci Kalkan ikinci, Zeliha Gümüş üçüncü oldu.
Koşu boyunca fair-play ruhu ön planda tutulurken, bazı katılımcıların yöresel kıyafetlerle, bazılarının ise çocuklarıyla birlikte koşuya katılması renkli görüntüler oluşturdu.
Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreni, Şanlıurfa Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dereceye giren sporculara madalya, ödül ve plaketleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Ağan ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Diğer kategorilerde de başarılı olan sporcular ödüllerine kavuştu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Ağan, yarışmaya katılan sporculara teşekkür ederek, dereceye giren sporcuları tebrik etti.
Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuşunun 106. Yıldönümünü de kutlayan Ağan, tüm şehitleri rahmetle andı.
Şanlıurfa’nın kurtuluş yıl dönümüne yakışır şekilde düzenlenen etkinlik, hem sporun birleştirici gücünü ortaya koydu hem de kentin tarihi mirasını gelecek nesillere aktarma amacına katkı sağladı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
7:37 Türkiye’nin araç karnesi açıklandı: Gri otomobil, benzinli motor öne çıktı
6:50 Süper Lig’de 8. hafta başlıyor: Gözler dev maçlarda!
6:37 Meteoroloji’den 48 il için uyarı: Sağanak ve fırtına etkili olacak
21:00 Fenerbahçe İngiltere’de dağıldı: Aston Villa’dan 6 gollü zafer
19:36 İstanbul’da eğitime 1 gün ara verildi: Motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
