ANKARA-BHA
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2025 yılının ocak-haziran döneminde gerçekleştirdiği piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında toplam 20 bin 179 sanayi ürününü denetledi. Denetimlerde 2 bin 363 ürünün teknik düzenlemelere uygun olmadığı tespit edilirken, bu ürünler için toplamda 159 milyon 616 bin 915 lira idari para cezası uygulandı. Denetimler, metroloji ve sanayi ürünleri olmak üzere iki ana başlık altında yürütüldü. En fazla denetim yapılan ürün grupları ise 6 bin 870 denetimle asansörler ve 3 bin 456 denetimle elektrikli ekipmanlar oldu.
Bakanlık, denetimlerde belirlenen uygunsuzluk oranını yüzde 11,71 olarak açıkladı. Bu oran, bazı ürün gruplarında daha yüksek seyretti. Özellikle aerosol kaplarda yüzde 33,33, asansörlerde yüzde 24,4 ve piroteknik ürünlerde yüzde 18,42 oranında uygunsuzluk tespit edildi. Denetimlerin sonucunda 107 farklı marka ve modelde ürüne toplatma kararı verildi. Bu ürünlerin çoğunluğunu otomotiv ve elektrikli ekipmanlar oluşturdu.
Uygunsuzluk tespit edilen ürünler için kesilen cezaların büyük kısmı asansörlere yönelik oldu. Bakanlık, asansörlerdeki eksiklikler nedeniyle 81 milyon 560 bin 865 lira para cezası uygularken, otomotiv ürünlerine 36 milyon 43 bin 237 lira, makinelere ise 11 milyon 746 bin 922 lira ceza kesti. Öte yandan, 411 ürün için eksikliklerin giderilmesi amacıyla firmalara süre tanındı.
Metroloji alanındaki denetim faaliyetleri de hız kesmeden sürdü. Yılın ilk yarısında bu kapsamda 1 milyon 72 bin 755 ürün denetlendi. Gaz sayaçları, tartı aletleri, akaryakıt ve LPG sayaçları ile takograf ve taksimetreler bu denetimlerin büyük bölümünü oluşturdu. Ayrıca 3 bin 197 hazır ambalajlı mamul de denetim sürecinden geçirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, hem vatandaşların güvenliğini sağlamak hem de piyasadaki ürünlerin teknik mevzuata uygunluğunu denetlemek amacıyla yılın ikinci yarısında da kapsamlı kontrollerine devam edecek.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Haziran 2026 Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
29 Haziran 2026 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır
29 Haziran 2026 Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
