SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sağlıklı bir çevre hepimizin sorumluluğudur

Sağlıklı bir çevre hepimizin sorumluluğudur

A - +

Aksaray Haberleri - 05.06.2015 - 14:46

Sağlıklı bir çevre hepimizin sorumluluğudur

Aksaray Valisi Şeref Ataklı:

‘Sağlıklı bir çevre hepimizin sorumluluğudur’

5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız beraberinde bir heyet ile Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret etti.

Yıldız, Vali Şeref Ataklı’ya verdiği bilgide 1972 yılından beri 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını söyledi. Çevre, çevrenin korunması ve çevre kirliliği konularında farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Yıldız, çevrenin insan ve tabiat varlıklarının birbirleriyle etkileşim içinde olduğu bir sistem olduğunu belirtti.

Dünya Çevre Gününü kutlayan Vali Ataklı yaptığı açıklamada, sağlıklı bir çevrenin herkesin sorumluğu olduğunu belirterek gelecek kuşaklara temiz yaşanılabilir bir çevrenin bırakılabilmesi için herkesin gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı ve doğal ortamların kirletilmesinin çok büyük çevre sorunlarına neden olduğunu belirten Vali Ataklı, ‘Çevre sorunları hayati bir problem olarak hepimiz düşünmeliyiz. Çevrenin korunması gerektiğini toplumun tüm kesimlerine iyi anlatmalıyız. Bizden öncekilerin bize bıraktığı temiz çevreyi bizim de gelecek kuşaklara temiz bir şekilde aktarmamız gerekiyor.’ dedi.

Aksaray’ın hızlı sanayileşen her alanda gelişen bir kent olduğunu belirten Vali Ataklı, çevresel sorunların çözümü doğal kaynakların korunması için ilgili birimlerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ancak çevre bilincinin bireylerde yerleşmesi gerektiğini vurguladı. Vali Ataklı, ‘En başta kendimizden başlayacağız kendi evimiz, mahallemiz, köyümüz, beldemizden başlayarak çevremizi temiz tutacağız, doğal ortamlarımızı kirletmeyeceğiz.’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021