SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Rıza Kayaalp Beşinci Kez Dünya Şampiyonu oldu

Rıza Kayaalp Beşinci Kez Dünya Şampiyonu oldu

A - +

Ana Manşet - 14.09.2022 - 11:41

Rıza Kayaalp Beşinci Kez Dünya Şampiyonu oldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) mezunu olan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı ve beşinci kez dünya şampiyonu olarak tarihe geçti.

Şampiyonanın dördüncü gününde, grekoromen stil 130 kilogramda mindere çıkan Rıza Kayaalp, İranlı sporcu Amin Mirzazadeh ile karşılaştı. 1-1 biten müsabakada son puanı alan Kayaalp altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonanın ilk turunda Ukraynalı rakibini 5-1’le geçen Kayaalp, çeyrek finalde Romen rakibini 8-0, yarı finalde ise Özbek rakibini 5-3 mağlup etti. ASÜ’lü Rıza Kayaalp 2011, 2015, 2017 ve 2019 yıllarının ardından 2022’de de dünya şampiyonluğu yaşadı ve beş kez dünya şampiyonu olan ilk Türk güreşçi unvanı alarak, Türk Güreş tarihine geçti. Kayaalp aynı zamanda, 11 kez Avrupa Şampiyonluğu yaşayan ilk Türk Güreşçi unvanını da elinde bulunduruyor. Bunların yanı sıra Rıza Kayaalp’in, bir gümüş, iki bronz olmak üzere toplam üç olimpiyat madalyası da buluyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, beşinci dünya şampiyonluğu ile Türkiye’ye ve ASÜ’ye büyük bir gurur yaşatan Rıza Kayaalp’i tebrik etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021