SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Profesyonel Eğitim Yöneticiliği Eğitimcilerin İşidir

Profesyonel Eğitim Yöneticiliği Eğitimcilerin İşidir

A - +

Aksaray Haberleri - 11.08.2018 - 15:08

Profesyonel Eğitim Yöneticiliği Eğitimcilerin İşidir

Eğitim Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın; Millî Eğitim Bakanlığı’nın bir açıklama yaparak, kamuoyunda oluşan “eğitimi eğitimciler yönetiyor/yönetecek” algısını güçlendirecek bir irade beyanı ortaya koyması, eğitimciler açısından çok önemlidir.
Ülkemizin en nitelikli ve zengin insan kaynaklarından birine sahip olan Bakanlığın kendi insan kaynaklarını eğitim yönetiminde tercih etmesi zaten kaçınılmazdır. Başka bir arayış söz konusu dahi olamaz, olmamalıdır.

Bu bağlamda “Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi” raporumuzda yer alan başlıkların dikkate alınması, sendika olarak eğitimin ihtiyaçlarına yönelik attığımız yapıcı adımların en büyük göstergelerinden biridir. Raporumuzda eğitim yöneticiliği konusunda bir başlık açmış ve ‘eğitim yöneticiliği tali görev olmamalı, meslek hâline getirilmeli’ demiştik.

Eğitim yöneticiliği, dünya genelinde profesyonel bir meslek olarak icra edilmekte, ülkemizde okulların ulaştığı hüviyet ve eğitimin ihtiyaçları da bunu gerektirmektedir.

Öğretmenlik bilgi formasyonu, eğitim yöneticiliği için vazgeçilmezdir, buna ek olarak eğitim yöneticiliğinin niteliğini artıracak bir gelişim programı da uygulanmalıdır. Daha önce çağrıda bulunmamıza rağmen Bakanlık bugüne dek atadığı eğitim yöneticileri için böyle bir geliştirme programı maalesef uygulamamıştır. Bugün deklare edilen profesyonel yönetici tercihi bu tür planlamaları zorunlu kılmaktadır.

Yönetici yetiştirilmesi konusunda üzerinde uzlaşmaya varılacak bir öğretim metodolojisi ve model ortaya konulmalı, ihtiyaçları doğrultusunda desteklenmelidir. Eğitim kurumları yöneticilerinin artan sorumluluğu dikkate alınarak, yöneticilerin yetki ve sorumlulukları doğrultusunda mali ve sosyal hakları statülerine uygun olarak geliştirilmeli, eğitim yöneticiliğine en iyiler yönlendirilmeli, mesleki güvence sağlanmalı, her boyutuyla cazip hâle getirilmelidir.

Bakanlık, ‘100 günlük eylem planı’na dâhil ettiği profesyonel eğitim yöneticiliği konusunda, eğitimcilerin yöneticiliği niteliğini artıracak planlamaları paydaşlarla ve kamuoyu ile paylaşmalı, çerçevenin çizilmesi ve içeriğin doldurulması konusunda iş birliği yapmayı esas almalıdır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021