SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Pandemi Döneminin Kazananı Aksaray Oldu

Pandemi Döneminin Kazananı Aksaray Oldu

A - +

Ana Manşet - 05.01.2022 - 10:04

Pandemi Döneminin Kazananı Aksaray Oldu

ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ “EKONOMİK BÜYÜMEDE TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2020 yılına ilişkin bölgesel gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri kapsamında Aksaray, yüzde 15,8’lik çit haneli büyüme hızıyla pandemi döneminin kazanan illeri arasında yer aldı.

Aksaray’a yatırım yapanın kazandığını dile getiren ATSO Başkanı Göktaş, ekonomik verileri değerlendirdiği açıklamasında; “Covid-19’un ülkemizde görülmeye başladığı tarihten itibaren kuşkusuz Dünya genelinde olduğu gibi ülkemiz genelinde de ekonomik büyümeler yavaşlamıştır. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler bu sürecin daha az kayıpla atlatılmasını sağlamak hatta pandemiyi avantaja döndürmek adına sürekli çalışmalar ve araştırmalar yaptık. Bu süreçte yatırımcılara çağrıda bulunarak Aksaray’a yatırım yapanın kazandığını dile getirerek şehrimizin sanayisini mevcut konumunun üzerine çıkardık. Aynı zamanda imalatçı firmalarımıza seslenerek ihracata önem vermelerini ve yeni pazarlara açılmasını dile getirdik. Yaptığımız tüm çalışmalarımızın bugün karşılığı almak bizleri son derece mutlu etmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan 2020 yılına ilişkin bölgesel gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYH) verilerine baktığımızda, Covit-19 salgın koşullarında geçen bir yılda il ve bölge ekonomilerinin performansları görülmektedir. Toplam büyüme hızının 1.79 olduğu 2020 yılında ülkemizin 10 ilinde ekonomide küçülmeler meydana gelirken, Aksaray başta olmak üzere 9 ilimizde de büyümeler olmuştur. Bunlara ilaveten geçtiğimiz gün açıklanan 2021 yılı ihracat rakamlarında da Aksaray, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 170 Milyon Dolar ihracat yapmıştır. Açıklanan bu rakama merkezi İstanbul’da olup Aksaray’da faaliyet gösteren Dev markalarımızın rakamları da eklenmiş olsaydı 2 Milyar Dolar’a yakın şehrimizin ihracat rakamı ortaya çıkmış olacaktı. Aksaray her geçen gün cazibe merkezi haline gelmekte ve hızla büyüme kat etmektedir. Sultanhanı- Eskil ve Ortaköy’ümüze yapılacak Organize Sanayi Bölgelerimizinde yatırımcıları kabul etmeye başlamasıyla birlikte Türkiye’nin gelecekteki sanayi merkezi Aksaray olacaktır. Buradan bir kez daha tüm yerli ve yabancı yatırımcılara seslenmek istiyorum. İstatiksel rakamlar ortada iken Aksaray’a yatırım yapanın kazandığını görmelerini istiyor ve şehrimize davet ediyorum” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021