
Aksaray Üniversitesi 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazırlıklarını sürdürürken Aksaray’da faaliyet gösteren özel yurtlara üniversiteden bir ambargo geldi.
Aksaray’da faaliyet gösteren özel öğrenci yurtları, her yıl kayıt döenminde Üniversite tarafından tahsis edilen (Ücret mukabilinde) yerlerde standlar açarak öğrencilere yurtlarını tanıtma fırsatı buluyorlardı. Bu yıl Özel yurtlara böyle bir imkan verilmeyeceğini duyan özel yurt sahipleri çaresiz kaldıklarını beyan ettiler.
Bir grup özel yurt sahibi gazetemizi ziyaret ederek şunları söylediler; Her yıl üniversite tarafından gösterilen yerlere standlar açarak Aksaraya gelen öğrencilerimize yurtlarımızı tanıtma imkanı buluyor ve öğrenciler tercihlerini bu şekilde karar veriyorlardı. Bu yıl ise bu şekilde bir stand açma imkanının verilmeyeceğini söylediler. Defalarca Rektör beyden randevu talep etmemize rağmen randevumuza geri dönüş yapılmadı. Bizler Aksaray’ın gelişimine katkı sağlamak için öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve milyarlarca yatırımlar yaparak eğitim ve öğretim yılında katkı sağlamaya çalışan yurtlarız. Buna rağmen bu yıl neden böyle bir karar alınmış anlayamadık. Üstelik bu standalarımızı açarken bile üniversite bizlerin üzerinden bir gelir elde etmektedir. Bizler buradan sizler aracılığıyla bu mağduriyetimizi seslenerek başta Aksaray Valisi Aykut Pekmez beye, Aksaray Belediye başkanı Haluk şahin Yazgı beye, Aksarayın milletvekillerine ve Ak Parti il başkanına bizlere bu konuda destek olmalarını ve gerekli girişimlerin yapılması konusunda onlara olan güvencemiz tamdır.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
27 Haziran 2026 Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı
27 Haziran 2026 Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda
27 Haziran 2026 Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar
0:00 Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor
0:00 Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu
0:00 DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı
0:00 Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
