SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenecek

Öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenecek

A - +

Ana Manşet - 30.12.2023 - 12:11

Öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenecek

Aksaray’da jandarma tarafından kurulan Uygulamalı Trafik Eğitim Sınıfı düzenlenen törenle açıldı.

Çocuklarda trafik bilincinin arttırılması trafik ve trafik kuralları eğitiminin uygulamalı olarak verilmesi için hazırlanan trafik eğitim sınıfı Ortaköy İlçesine bağlı Ozancık Köyü İlkokulunda açıldı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ‘Trafik Eğitim Sınıfı’ Projesi kapsamında düzenlenen sınıfın açılış töreninde yaptığı konuşmasında çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması trafikte kural ve kaidelerin en iyi şekilde öğretilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Jandarma Komutanlığınca hazırlanan proje ile Ozancık Köyü İlkokulunda bir sınıfın uygulamalı trafik eğitim dersliği olarak düzenlendiğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu; öğrencilerin bu alanda Jandarma personelleri tarafından trafik konusunda verilecek uygulamalı eğitimlerle bilgilendirildiğini ve bilinçlendirildiğini belirtti.

Kuralların önemli olduğunu trafik kurallarının ise çok daha önem arz ettiğini vurgulayan Vali Kumbuzoğlu; “Can söz konusu olduğu için trafik kurallarını öğrenmek ve öğretmek çok önemli. Bu konuda Jandarmamızı okul müdürü ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Trafik kurallarını küçük yaşlarda öğrenmenin ehemmiyeti ve önemi vardır. Bu yaşta trafikte hassasiyeti kavrarsak büyüyünce veya ilerde araç sahibi olunca sorumluluk sahibi bir birey olarak trafikte nasıl hareket edilmesi gerekiyorsa onu yaparız.” dedi.

Trafikte kuralları anlatan pankartları taşıyan çocuklar ve davetliler ile birlikte Uygulamalı Trafik Eğitim Sınıfı’nın açılışını gerçekleştiren Vali Kumbuzoğlu; daha sonra öğrencilere jandarma tarafından verilen trafik eğitimlerini izledi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kumbuzoğlu; trafik kurallarını iyi öğrenmelerini istediği öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Uygulamalı Trafik Eğitim Sınıfı açılışına İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, Ortaköy Kaymakamı Ahmet Karatepe birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021