SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Milletvekili Erel, Tekrar Kürsüde Tek Tek Anlattı

Milletvekili Erel, Tekrar Kürsüde Tek Tek Anlattı

A - +

Aksaray Haberleri - 13.02.2019 - 12:33

Milletvekili Erel, Tekrar Kürsüde Tek Tek Anlattı

12.02.2019 tarihinde İYİ Parti Milletvekili EREL Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul çalışmalarında Meclis kürsüsünden Aksaray da yaşanan, çözüm bekleyen sorunları ve halkın taleplerini anlattı.
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL her fırsatta Aksaray da yaşanan problemleri meclis kürsüsünden dile getiriyor.

GÖREVDE OLDUĞUM SÜRECE AKSARAYIMIZI TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM
EREL yaptığı yazılı açıklamada;
“Hemşerilerimin bana verdiği göreve en iyi şekilde layık olmaya çalışıyorum. Telefonum 24 saat açık. Hemşerilerim bana mesaj atarak, arayarak, meclise gelerek ve sosyal medya üzerinden ulaşıyor, taleplerini iletiyor bende her fırsatta, elimden geldiğince meclis kürsüsünden dile getiriyorum. En son yaptığım genel kurul konuşmamda ise Aksaray’ımızın bir türlü çözüm bulunamayan su sorununu, Ortaköy, Ozancık, Çittevi, Çatin, Cumali, Ceceli, Gümbet, Durhasanlı, Pirli, Gödeler, Sarıkaraman, Bozkır, Gökler, Saları Alaca, Balcı, Devedamı, Harmandalı köylerinde, Sarıyahşi Boğazköy, Alayhan ve Merkezde yaşanan sorunları anlattım. Ve bu görevde olduğum sürece yaşanan sorunlar çözüme kavuşuncaya kadar Aksarayımızı Türkiye Büyük Millet Meclisinde anlatmaya devam edeceğim” dedi.

EREL’in Konuşmasının Tam Metni İse Şu Şekilde;

ORTAKÖY’E BİR AN ÖNCE ORGANİZE SANAYİ YAPILMALI, Dört yıllık fakülte açılmalıdır
“Elif okuduk ötürü/Pazar eyledik götürü/Yaratılanı hoş gördük/Yaradan’dan ötürü.” Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü atmosferinin çevrelediği, Çukurova’yı Karadeniz’e bağlayan yollar üzerinde bulunan, Adana-Ankara Otoyolu’nun teğet geçtiği Aksaray’ın en büyük ilçesi Ortaköy işsizlik ve fakirlikle büyük bir mücadele içindedir.
Gençler ümitlerini, hayallerini kaybetmiş, kahve köşelerinde geleceklerini beklemektedirler. Ortaköy Belediye Başkan Adayımız Aksaray eski Milletvekili Halil Demir Bey’den aldığımız bilgilere göre, Ortaköy’ün gençlerine iş, kadınlarına aş, iş adamlarına yatırım, çiftçiye, köylüye geçim kaynağı için hayati önem taşıyan organize sanayi bölgesinin bir an önce faaliyete geçmesi gerekmektedir. Ortaköy, ulaşımı, arazisi, genç nüfusu ve her türlü kaynaklarıyla bunu çoktan hak etmiştir. Ortaköy’ümüze bir an önce organize sanayi yapılmalıdır. Yine, Ortaköy’e Halil Demir Bey’in milletvekilliği dönemindeki gayret ve çabalarıyla açılan meslek yüksekokulunun yanına tez zamanda dört yıllık fakülte açılmalıdır.

ALIN SİZE ÜRETİME YÖNELİK BİR PROJE
İç Anadolu’yla birlikte Ortaköy’ün tarımda sulama probleminin uzun vadede çözüm yolu, Konya Ovası’nın Kızılelma’sı olan, Fırat’ın kolu olan Karasu’yu Kızılırmak’a, Kızılırmak’ı da Aksaray’a, Ortaköy’e ve Konya Ovası’na buluşturmak, kavuşturmaktır. Alın size çılgın proje, alın size hem de üretime yönelik bir proje. Bu projeyle Türkiye’de AK PARTİ tarafından bitirilen tarım ve hayvancılık şaha kalkacak ve İç Anadolu tekrar dünyanın ve Türkiye’nin buğday ambarı olacak, buğdaya ödemek zorunda kaldığımız 15 milyar dolar paramız Türkiye’de, Türkiye’nin kasasında kalacaktır.
Kısa vadeli çözüm ise Kızılırmak veya Hirfanlı Barajı’ndan Ortaköy ve Aksaray’a su getirmektir. Kış aylarında Kızılırmak’tan alınacak suyla Ortaköy’deki göletler güçlendirilecek, yazın bu sular tarımda kullanılacaktır, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu gücü vardır, bu kuvveti, bu kudreti vardır.

ORTAKÖYDE KAMULAŞTIRMADAN DOLAYI KÖYLÜLERİMİZİN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN
Ankara-Adana Otobanının geçtiği Ortaköy Ozancık, Çittevi, Çatin, Cumali, Ceceli, Gümbet, Durhasanlı, Pirli, Gödeler, Sarıkaraman, Bozkır, Gökler, Saları Alaca, Balcı, Devedamı, Harmandalı köylerinde kamulaştırmadan dolayı köylülerimizin maruz kaldıkları mağduriyetleri hâlâ devam etmektedir, iki yıla yakın bu mağduriyetlerinin çözümü için yaptıkları her türlü başvuru sonuçsuz kalmıştır. Burada yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini ilgili makamlardan köylülerimiz adına özellikle rica ediyoruz.
SARIYAHŞİ İLÇEMİZİN EN BÜYÜK KÖYÜ BOĞAZKÖY YATIRIMLARDAN NASİBİNİ ALAMIYOR
Sarıyahşi ilçemizin en büyük köyü Boğazköy’dür. İlçenin en büyük köyü olmasına karşın bugüne kadar ne kaymakamlığın ne de devletin yatırım ve yardımlarından istenilen ölçüde, yeterli derecede herhangi bir yardım alamamıştır. Köyümüzün kilitli taş talebi bir türlü karşılanmamış, otoyol altında kalan arazileri ve mahsullerinin bedelleri de bugüne kadar ödenmemiştir.
ALAYHAN’IN DOKTOR VE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ YERİNE GETİRİLMEDİ
Aksaray merkez köy olan Alayhan’ın doktor ve tarım kredi kooperatifi talebi ise bugüne kadar yerine getirilmemiştir.

KOSKOCA AKSARAY’IMIZDA SADECE 1 KADIN DOĞUM UZMANI VE 2 ÇOCUK DOKTORU HİZMET ETMEYE ÇALIŞMAKTA
Aksaray’a yeni yapılan eğitim ve araştırma hastanesinin eksik, ayıplı ve noksan işlerinin getirdiği sorunlara şimdi bir de doktor eksikliği eklenmiştir. Koskoca Aksaray’ımızda sadece 1 kadın doğum uzmanı ve 2 çocuk doktoru hizmet etmeye çalışmakta ancak yeterli olmamaktadır. Personel dağıtım cetvelinde belirtilen -doktor sayısının- Aksaray atamalarının bir an önce yapılmasını beklemekteyiz.

TOPLUM YARARINA PROGRAM KAPSAMINDA İŞE ALIMLARDAKİ ADAM KAYIRMALARIN ÖNÜNE GEÇİLSİN
Diğer bir husus, Toplum Yararına Program kapsamında işe alımlardaki adam kayırmaların önüne geçmek için her işe yer yerde kurayla adam alınmalıdır. Son zamanlarda İŞKUR’a belediye başkanlarının vermiş olduğu isimler göreve, işe çağırılmakta, bu da bu belediye başkanlarımıza, özellikle belde belediye başkanlarına haksız bir siyasi menfaat sağlamaktadır, bunun da önüne geçilmelidir diyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021