SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Milletvekili Ayhan Erel, Ören Yerlerine El Attı

Milletvekili Ayhan Erel, Ören Yerlerine El Attı

A - +

Aksaray Haberleri - 26.02.2019 - 15:02

Milletvekili Ayhan Erel, Ören Yerlerine El Attı

EREL Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY ’a sordu;
“Ören yerlerinden elde edilen gelirleri Güzelyurt, Selime ve Ihlara Belediyelerine verecek misiniz?”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL Aksaray’ın sesi olmaya devam ediyor.
EREL; Kültür ve Turizm Bakanı Nuri ERSOY ’a verdiği yazılı soru önergesiyle ören yerlerinde yaşanan adaletsizliğe çözüm aradı.
Erel Yaptığı yazılı açıklamada ise;
“Ben Aksaray’ımızda yapmış olduğum ziyaretlerde sadece resim çekinerek sosyal medyada paylaşan, arkamı döndüğümde ise anlatılanları unutan bir milletvekili olmadım olmayacağımda.
Derdiniz derdimizdir diyerek hemşerilerimi dinliyor ve notlarımı alıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinde genel kurulda kürsüden, komisyon toplantılarında Aksaray’ımızda yaşanan problemleri dile getirerek çözüm arıyorum.
Son olarak Güzelyurt, Ihlara ve Selime’ye yapmış olduğum ziyaretlerde Kültür ve Turizm bakanlığının buralara yatırım yapmadığı, belediyelere hiçbir katma değer kazandırmadığını gördüm. İlgili bakanlık bu bölgeye yatırım yapmadığı gibi ören yerlerinden elde edilen gelirlerin tamamına el koyduğunu, belediyelere hiçbir pay vermediğini gördüm. Bu durumdan belediyeler ve ilçe halkımız haklı olarak rahatsız.
Belediyelerin hak ettiği geliri alabilmeleri için Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY ’a yazılı soru önergesi verdim. Umuyorum ki ilgili bakanlık tarafından yaşanılan sorun kısa sürede çözülecektir.” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021