SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Mesleki ve Teknik Eğitime Büyük İlgi

Mesleki ve Teknik Eğitime Büyük İlgi

A - +

Aksaray Haberleri - 11.08.2020 - 13:56

Mesleki ve Teknik Eğitime Büyük İlgi

Aksaray TOBB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin öğrenci kontenjanları kısa sürede doldu

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrenci kontenjanları kısa sürede doldu. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun girişimleri ile imzalanan protokollerle okulun yemek ve servis hizmeti öğrencilere ücretsiz olarak sağlanacak. Okul öğrencilerine eğitim bursu verilmesinin yanında fabrikalarda stajını yaparak eğitimlerini tamamlayacak öğrenciler için iş garantisi imkanı da sunulacak.

Teknoloji ile entegre olmadan çağı yakalamanın imkânsız olduğunu kaydeden Vali Hamza Aydoğdu Aksaray ve Türkiye’nin nitelikli ara eleman eksikliğine dikkat çekerek Aksaray’da bu eksikliğin giderilmesine yönelik atılan adımların olumlu yönde sonuçlandığını ifade etti.

-Nitelikli elaman ihtiyacını karşılayacak

Vali Aydoğdu; Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, OSB Müdürlüğü ve Aksaray Organize Sanayi İş Adamları Derneği ile imzalanan işbirliği protokolünün duyurularak okul öğrencilerine sağlanacak imkânların açıklanmasının ardından öğrencilerin mesleki alan tercihlerini TOBB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinden yana kullandığını okulun öğrenci kontenjanlarının tamamının dolduğunu bildirdi.

TOBB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin Aksaray ve Türkiye’nin de önemli problemlerinden olan nitelikli ara elaman probleminin çözümüne önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Aydoğdu; başta eğitim olmak üzere Aksaray’ın her alanda gelişmesi için kentin potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.

İşbirliği, istişare ve ortak aklın sorunların çözümü eksikliklerin giderilmesi noktasında büyük önem taşıdığını söyleyen Vali Aydoğdu STK’lar, kamu toplumun her kesiminin Aksaray için gayret göstermeye devam edeceğini belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021