SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Meralar Gürleşiyor Hayvancılık Gelişiyor

Meralar Gürleşiyor Hayvancılık Gelişiyor

A - +

Aksaray Haberleri - 05.03.2020 - 17:08

Meralar Gürleşiyor Hayvancılık Gelişiyor

Aksaray İli Merkez İlçesi Yenikent Beldesinde KOP kapsamında yapılan Yenikent Beldesi Mera Sahası Rüzgar Erozyonu Önleme Projesi için rüzgar perdelerinin dikimi yapılmıştır. Atriplex ve Bozkır Otu dikimi öncesi toprak hazırlığı işlemleri devam ederken Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve Proje Koordinatörleri Ülkü MERT ve Gökçe BİTİRGEN tarafından proje sahamızda incelemeler yapılmıştır. Proje bitiminde ıslahı yapılan meralar tekrar Yenikent Beldesinin hayvancılığına sunulacaktır.

İlimiz Güzelyurt İlçesi Ihlara Kasabasında 1400 dekar alanda 2017 yılından itibaren yürütülmekte olan mera ıslahı ve amenajman projesi kapsamında 360 dekar alanda 7 ton amonyum sülfat gübresi kullanılarak meraların otlatma kapasitesini artırmak amacıyla gübreleme yapılmıştır. Güzelyurt ilçesinde gerçekleştirilen mera ıslah çalışmalarına Ihlara Belediye Başkanı Ahmet Dinç, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürümüz Bülent Saklav ve Çayır Mera Şube Müdürü Çapan Dede Akbulut katılım sağlamıştır. Ayrıca çiftçilere meralardaki otlatma baskısını azaltmak amacıyla yem bitkisi tohumu(yonca tohumu) dağıtılmıştır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021