ANKARA-BHA
Kur Korumalı Mevduat (KKM) dönemi resmen kapandı. Merkez Bankası tarafından alınan karar, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, KKM çıkış sürecinin tamamlandığı ve 23 Ağustos’tan itibaren gerçek kişiler için yeni KKM hesaplarının açılamayacağı, mevcut hesapların yenilenemeyeceği bildirildi. YUVAM hesapları bu kapsamın dışında tutuldu. Tüzel kişiler için KKM’de çıkış süreci ise daha önce şubat ayında tamamlanmıştı.
KKM hesaplarının toplam bakiyesi, 2023 Ağustos ayında 140 milyar dolar ile zirveye ulaşmıştı. Ancak yılbaşında 32,5 milyar dolar seviyesine düşen toplam mevduat, bugün itibarıyla 11 milyar dolara geriledi.
Merkez Bankası, tüm hesapların vadeleri sona erdiğinde ilgili tebliğlerin yürürlükten kaldırılacağını duyurdu. 2025 yılı Para Politikası Metni’nde KKM’den çıkışın resmi hedef olarak yer aldığı belirtilirken, uygulamanın sona ermesinin makroihtiyati çerçevede sadeleşmeye ve para politikasında öngörülebilirliğe katkı sağlayacağı ifade edildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Haziran 2026 Antalya’da Orman yangını alarmı
29 Haziran 2026 Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
29 Haziran 2026 Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
