SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Kırıkkale’de Türk Mutfağı Haftası

Kırıkkale’de Türk Mutfağı Haftası

A - +

Yerel Haberler - 24.05.2022 - 8:11

Kırıkkale’de Türk Mutfağı Haftası

Kırıkkale’de “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında hazırlanan yemeklerin tadımları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yurt genelinde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası”, Kırıkkale Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile Kırıkkale’de de başladı.

Belediyenin yemekhanesinden pişirilen bulgur pilavı, çoban salata, sarma, düğün çorbası ve daha birçok tarladan sofraya gelen ürünlerle yemek çeşitleri hazırlandı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlisi Fatih Çoban yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile hazırlanan asırlık tarih ve Türk mutfağından hareketle hayata geçen Türk Mutfağı Haftası, Türkiye genelinde, ülkemizde, yurt dışında ve Kırıkkale’mizde kutlanmaktadır.” dedi.

Kırıkkale Belediyesi aşçılarından Mecit Şaşmaz ise, “Türk mutfağının vazgeçilmez yemek çeşitlerinden düğün çorbası, kısır, bulgur pilavı, karışık kızartma, çoban salatamız, sarmamız bunları yaptık. Biraz sonra sunacağız. Arkadaşlar bakacaklar ve beğenecekler inşallah. Atalarımız tarlada, bağda, bahçede ne yetiştirdilerse bu malzemelerle yemek hazırlamışlar. Bulgur pilavı, çoban salata, düğün çorbası ve daha birçok yemek çeşidi sofralarımızda yerini almış durumda.” diye konuştu.

Hazırlanan yemekler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlilerince tadımları yapıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021