SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Kaybolan Hayvanlar Döner Kanat Mikro İHA ile bulundu

Kaybolan Hayvanlar Döner Kanat Mikro İHA ile bulundu

A - +

Ana Manşet - 29.07.2022 - 9:52

Kaybolan Hayvanlar Döner Kanat Mikro İHA ile bulundu

Aksaray ili Sarıyahşi ilçesi Sipahiler köyünde ikamet eden İ.K. (1963/E) isimli şahıs Sarıyahşi İlçe J.K.lığını arayarak 20 Temmuz 2022 günü saat 13.40 sıralarında köyün büyükbaş hayvan çobanlığını yaptığını ve hayvanları otlattıktan sonra arazide yaptığı sayımda (5) adet büyükbaş hayvanı yayılım esnasında kaybettiğini ve bulamadığını beyan ederek ihbarda bulunmuştur.

İhbarın bildirilmesine müteakip, konuya derhal reaksiyon gösterilerek Sarıyahşi İlçe J.K.lığına bağlı unsurlar ve Döner Kanat Mikro İHA ile birlikte söz konusu Sarıyahşi ilçesi Sipahiler köyü hayvanları otlattığı bölgeye sevk edilmişlerdir.

Konu ile ilgili olarak, termal kamera özelliği bulunan Döner Kanat Mikro İHA cihazından da faydalanılarak aralıksız yapılan kapsamlı ve itinalı aramalar neticesinde (5) adet büyükbaş hayvan aynı gün içerisinde saat: 16.00 sıralarında hayvanların kaybolduğu yerden (3) km uzaklıkta Sarıyahşi İlçesi Sipahiler köyü mülki sınırları içerisinde bulunan mera arazi içerisinde başıboş bir şekilde bulunarak sahibine tam ve eksiksiz olarak teslim edilmiştir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021