
KARS – BHA
“Demir Parmaklıkların Ardından Sanatın İyileştirici Gücü” sloganıyla hazırlanan el sanatları ve rölyef sergisi, tarihi Kars Bedesteni’nde sanatseverlerle buluştu.
Yaklaşık 40 hükümlünün üç aylık titiz çalışması sonucu ortaya çıkan eserler, büyük bir beğeni topladı. Sergide, Kars’ın ruhunu yansıtan 75 adet üç boyutlu rölyef tablo başrolde yer alıyor. Eserlerde; Kars Kalesi, Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü, Doğu Ekspresi ve Sarıkamış Şehitliği gibi şehrin simgeleşmiş değerleri ince bir işçilikle hayat buldu. Ayrıca kadın hükümlüler tarafından hazırlanan nevresim takımları, el yapımı oyuncaklar ve çeşitli hediyelik eşyalar da ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.
Serginin açılışında konuşan Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, modern infaz sisteminin odağında artık cezalandırmanın ötesinde, bireyleri eğiterek topluma kazandırmanın yer aldığını vurguladı. Çepni, şu açıklamalarda bulundu:
”Ceza İnfaz Kurumu atölyelerimizde üretilen bu eserleri Kars halkıyla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Sanatçının en büyük motivasyonu takdir edilmektir. Burada satılan ürünlerden elde edilen gelirler, doğrudan üretimi yapan hükümlülerin şahsi hesaplarına aktarılacaktır.”
Serginin açılış törenine Kars Valisi Ziya Polat, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kars Baro Başkanı Av. Necat Yağcı, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hakan Duman ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, stantları gezerek hükümlülerin el emeği göz nuru eserlerini yakından inceledi ve yapılan çalışmalar hakkında Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hakan Duman’dan bilgi aldı.
Sanatın rehabilite edici ve dönüştürücü gücünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren sergi, sadece bir üretim başarısı değil, aynı zamanda hükümlülerin topluma entegrasyonu adına atılmış güçlü bir adım olarak değerlendiriliyor.
Tarihi dokusuyla büyüleyen Kars Bedesteni’ndeki bu özel sergi, 5 Haziran tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Bu haber, ceza infaz kurumlarındaki eğitim ve meslek edindirme süreçlerinin toplumla buluştuğu noktada, sanatın iyileştirici etkisine dair önemli bir örnek teşkil ediyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
04 Haziran 2026 Luis Suarez için istenilen bonservisi bedeli belli oldu
04 Haziran 2026 Bursa’da 18 Yıl 9 Ay hapis cezası bulunan firari yakalandı
04 Haziran 2026 Fenerbahçe’nin 120. yıl formaları büyük beğeni topladı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
