SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özan Oldu

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özan Oldu

A - +

Aksaray Haberleri - 02.03.2019 - 11:13

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özan Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı olarak Aksaray Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu seçimi ATSO’da gerçekleşti.

Geçtiğimiz Cuma günü, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan seçimde, Kadın Girişimciler Kurulunun yeni dönemdeki Başkanı oyların çoğunluğunu alan Berrin Özan, Başkan Yardımcılıklarına Sedef Özdal, Tuğba Bozkurt, Yasemin Akın seçilirken, KGK üyeleri sonucun Aksaray İş Dünyasına hayırlı olması temennisinde bulundular.

İl İcra Kurulu Üyeliklerine Başkan ve Başkan Yardımcılarının yanı sıra, Demet Peker Öztürk, Çiğdem Er, Dilek Eyüboğlu, Döndü Çelik, Ebru Ayşe Arcan, Havvanur Aybüke Belpınar, Keziban Dilmaç, Melek Dayanaklı, Oya Güney, Ümmiye Gamze Akpınar ve Zeliha Seçkin seçildi.

Aksaray’da Kadın Girişimciliğin önemini artırarak çalışmalar yapacaklarını belirten Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Özan, yaptığı açıklama da; “Yuvayı kadın kurar sözü ne kadar doğruysa toplumu da aslında girişimci kadınlar kurmaktadır. Kadınlarımız evin merkezinde olduğu gibi hayatın da merkezindedir. Günümüz Dünyasında da hayatımızın en önemli merkezlerinden biri de iş dünyasıdır. Biz kadınlar evde geçirdiğimiz vaktin daha çoğunu işyerlerimizde geçiriyoruz. O zaman Aksaray Kadın Girişimcilerini kendi fıtratlarındaki meslek gruplarının başına geçirmek için çareler bulmak zorunda ve şehrimiz genelinde Kadın Girişimciliğin önemini artırmalıyız.

Türkiye’de kadın çalışanlar ile ilgili yapılan çalışmalar, girişimci iş kadınlarının yarısından fazlasının ticaret sektöründe girişimci olduğu, genellikle 30-39 yaş diliminde yer aldığı ve yarısına yakınının eğitim düzeyinin sadece lise eğitimi düzeyinde kaldığı ve genellikle kentli olduklarını ortaya koymaktadır. Bizler başta eğitim olmak üzere her alanda Kadınlarımızın sayılarını artırmalıyız.30 – 39 aralığında olan yaş sevilerini 20’li yaşlara indirmek için çalışmalı ve kadınlarımızı teşvik etmeliyiz.

Kadınların gerek haneye ek gelir sağlamak ve gerekse ücretli işlerde çalışma çabalarının artması onların ekonomik faaliyetlere girişini hızlandırmalıyız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz başta olmak üzere Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamız, Aksaray Ticaret Borsamız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız ile Koordineli bir şekilde hareket ederek ATSO Başkanımızın Cüneyt Göktaş’ın tabiri ile Ortak Aklın Gücüyle Aksaray’da birlikte hareket etmeliyiz. Bu anlamda yaptığımız ve üyelerimizin desteğini ile geldiğimiz Aksaray Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu seçimimizin şehrimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021