SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İşletmelere Bir Benden Bir Senden Teşviği

İşletmelere Bir Benden Bir Senden Teşviği

A - +

Aksaray Haberleri - 29.08.2018 - 18:26

İşletmelere Bir Benden Bir Senden Teşviği

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikteliğinde işletmelere BİR SENDEN BİR BENDEN teşviki anlatıldı. Teşvik kapsamında halihazırda şartları tutan işletmelerin geriye yönelik olarak ödemelerinin son tarihinin 31 Ağustos 2018 olduğu hatırlatıldı.

Toplantıda konuşma yapan Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ

15 Ağustos 2018 tarihinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsamız ile MEGİP mesleki beceri ve eğitim geliştirme iş birlikteliği projesi kapsamında Organize Sanayi Bölgemizde yer alan firmalarımız ile 200 kişilik istihdam garantili kurslarımıza yönelik işverenlerimizle taahhütlerini içeren bir protokol imzalandı. Bugün de Esnaf Sanatkârlar odalarımız ile birlikte BİR SENDEN BİR BENDEN teşvik bilgilendirme toplantısı kapsamında işletmelerimiz ile birlikteyiz.

AKSARAY’DA 4.815 ESNAF BU TEŞVİKTEN YARARLANABİLECEKLERDİR.

Aksaray ölçeğinde 4.815 esnafımız bu teşviklerden yararlanabilecekler. Teşviklerin geriye yönelik faydalanması için 31 Ağustos 2018 tarihi son tarihtir. Bu tarihten itibaren faydalanmak isteyen bütün işletmelerimiz İŞKUR’a başvurmaları halinde esnafımıza cansuyu mahiyetindeki bu istihdam teşvik paketinden yararlanacaktır.

Bu projeden yararlanmak için başlayacak koşullar imalat sektöründe faaliyet gösteren 1 ve 3 kişi çalıştıran ve istihdam ettiği kişinin 18 ila 25 yaş arasında İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması başlıca şartlardır. Bu teşvik programında en fazla iki kişi için yararına bileceklerdir 1 ay maaş ve sigorta desteğinin bakanlığımızca bir ise işveren tarafından karşılandığı bu teşvik isteminden tüm esnaflarımızın yararlanmasını bekliyoruz.

MEGİP KAPSAMINDA 200 KİŞİLİK İSTİHDAM ÖNGÖRÜLMEKTEDİR.

MEGİP projesi ise mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim programını kombine eden yeni bir teşvik sistemidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklamış olduğu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un bizzat takip ettiği 100 günlük eylem planları kapsamında bakanlığımızın hedeflerinden biri 1.000 MEGİP projesidir. Şükürler olsun ki ilimiz Türkiye geneli için belirlenen 1.000 hedefin 200’ünü kısa vadede karşılaması öngörülmektedir. Tekstil, turizm, sağlık sektöründe toplam 200 kişi bu kurslardan ilk etapta faydalanacaktır. İşgücü piyasasının temininde güçlük çektiği ara eleman ihtiyacı istihdam garantili bu kurslar sayesinde karşılanırken gençlerimiz meslek sahibi olacaklardır.

100 GÜNLÜK EYLEM PLANINDAKİ HEDEFLER

İŞKUR, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı olarak planladığımız şekilde 200 kişilik MEGİP projesinin hayata geçmesi ile birlikte hükümetimizin 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan hedeflerin 5/1’i Aksaray’dan karşılanmış olacaktır.

MİLLİ SEFERBERLİKTEKİ BAŞARI KURUMLARIN İŞBİRLİKTELİĞİNİN SONUCUDUR.

Hiç şüphesiz ki bütün başarılarının temelinde tüm kurum ve kuruluşlarımızla Valimiz, Milletvekillerimiz, sektörümüzün temsilcileri, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, SGK, Ziraat Odası Başkanlığı sivil toplum kuruluşları Organize Sanayi Bölgesi ve basınımızın iş birlikteliği sayesinde önemli gelişmeler

yaşanıyor. Bilhassa son dönemde kur ve enflasyon baskısına rağmen şükürler olsun ki esnafımız ve işverenimiz dimdik ayakta ve fırsatçılara müsaade etmiyor. İstihdam üretiyor ihracata ve üretime devam ediyor. Rakamlar bunu güzel bir şekilde özetlemektedir. 2017 yılında yaklaşık 14.000 kişi ilave istihdam teşvikinden yararlandı.

AKSARAY TÜRKİYE GENELİNDE İLK 5’TE

2018 yılında Türkiye genelinde genç istihdamı ve kadın istihdamında ilk beşte yer almaktayız. Yine girişimcilikte Türkiye geneli 3. sıradayız Üniversite mezunlarının işe yerleştirilmesinde 8. Sıradayız. Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli işe yerleştirmede 4. sıradayız. Engelli ve Eski Hükümlülerin hibe projesi bakımından 1. Sıradayız. İç Anadolu Bölgesi’nde işsizlik ortalamasını düşüren başarılı illerden biriyiz. Başta da ifade ettiğimiz üzere bu kurum ve kuruluşlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızın ve basınımızın destekleriyle oluyor, tek başına olmuyor. Aksaray yıl sonu itibarıyla istihdam bakımından İnşallah yine rekor kıracaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021