SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İŞKUR’dan Ortaköy’e Çıkartma

İŞKUR’dan Ortaköy’e Çıkartma

A - +

Aksaray Haberleri - 11.10.2019 - 13:56

İŞKUR’dan Ortaköy’e Çıkartma


Ortaköy ilçemizde TYP kapsamında Ortaköy Kaymakamlığı, Ortaköy Belediye Başkanlığında ve Milli Eğitim Eğitime bağlı okullarda güvenlik temizlik olmak üzere toplamda 59 Toplum Yararına Program kapsamında çalışan personelle bir araya gelindi. Programda İŞKUR Şube Müdürü Hediye Armağan tarafından TYP kapsamında çalışan personelin özlük hakları ve programlar hakkında bilgiler verildi.

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ HİBE PROJE EĞİTİMİ

Toplum Yararına Program kapsamında çalışan personele bilgilendirme sonrasında Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarında katılımıyla yaklaşık 100 kişiye Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurmaya Yönelik Proje kapsamında bilgi verildi. Ayrıca gecen sene Ortaköy’de bu proje kapsamında kendi işyerini açan Müşerref ŞENTÜRK’e söz verilerek deneyimlerinden ve projeye nasıl başvuruda bulunduğundan bahsetti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza İŞKUR Genel Müdürümüze Sayın Valimize ve İŞKUR İL Müdürümüze bu desteklerden ve yardımlardan dolayı birkez daha teşekkürlerini ileterek inanırsanız başarırsınız. İŞKUR’un her zaman desteğini yanında hissettim ve işimin patronu oldum. Dilerim Ortaköy’de daha fazla engelli vatandaşımız 50.000 tl ye kadar hibe desteğinden yararlanır.”dedi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ

Ortaköy Meslek Yüksek Okulunda ki 350 öğrenciye İş ve Meslek Danışmanları Öznur KAHYAOĞLU ve Ferhat HÜYÜKLÜ tarafından CV hazırlama, mülakat teknikleri, iş görüşmesi, telefon görüşmesi, işveren beklentileri, iş arama kanalları, beden dili gibi birçok alanda aktivitelerin uygulanmasıyla kişilerin iş arama becerilerinin geliştirilmesi hakkında bilgiler verildi.

İŞVERENLEREDE TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME ZİYARETLERİ

Demiryürekler A.Ş., Çaylı Yem, Hasanoğlulları Petrol, Ortaköy Yem, Özişler ve Koççelik Yem firmaları İŞKUR Şube Müdürü Hediye ARMAĞAN ile İş ve Meslek Danışmanları Aymen KILIÇ ve Serhan ÇETİN tarafından ziyaret edilmiş ziyaret kapsamında 18 başlıkta ilave istihdam teşviki, asgari ücret desteği, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların teşviki, 5 puanlık indirim teşviki, ilave 6 puanlık indirim teşviki, kısa çalışma uygulaması, işbaşı eğitim programı, geleceğin mesleklerinde işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim ve beceri geliştirme iş birlikteliği protokolü (MEGİP) çocuk bakım desteği, istihdam garantili meslek edindirme kursları başlıca teşviklerimiz ve çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Ziyaretler esnasında firmalardan 10 işbaşı eğitim talebi ile 5 açık iş ilanı alınmıştır.

İŞKUR olarak ilerleyen günlerde diğer ilçelerimize de ziyaretlerimiz gerçekleşerek ilimizde ulaşılmadık yer bırakılmayacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021