SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » İş ve Yaşam Merkezini ASÜ’lü Genç Mimarlar Tasarladı

İş ve Yaşam Merkezini ASÜ’lü Genç Mimarlar Tasarladı

A - +

Ana Manşet - 20.10.2023 - 19:56

İş ve Yaşam Merkezini ASÜ’lü Genç Mimarlar Tasarladı

Sultanhanı İlçesine yapılacak olan İş ve Yaşam Merkezi projesi, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri arasında yapılan bir yarışmayla belirlendi. Yarışmada dereceye giren proje sahibi öğrenciler, Sultanhanı Kervansarayında, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın da katıldığı bir törenle ödüllendirildi.

– Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin Birikimi Hayranlık Uyandırıcı –

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, öğrencilerin ürettiğini birbirinden başarılı projeleri görmekten büyük bir onur duyduklarını ifade ederek, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin birikiminin hayranlık uyandırıcı olduğuna dikkat çekti. Mimarlığın çok önemli bir meslek olduğunu ve farklı anlamlar içerdiğini kaydeden Prof. Arıbaş, “Mimarlar, ince hesaplar yaptıkları için mühendis, estetik ve ahenge dayalı çalıştıkları için sanatçı, çağla uyumlu yapı tasarımları münasebetiyle sosyolog, yapıların havalandırması ve güneş açılarını gözettikleri için de koruyucu sağlık hizmeti veren hekimlerdir…” dedi. ASÜ’lü genç mimarlara çalışmalarından dolayı teşekkür eden bazı tavsiyelerde bulunan Rektör Arıbaş, “Bizler, yüzyıllara meydan okuyan eserler bırakan ecdadın torunlarıyız. Bu anlayıştan ilham alarak köklerimizi günümüze taşıyabilmek çok önemli. Çağdaş mimari oluşturulurken, geçmiş birikimin muhakkak kullanılması gerektiği kanaatindeyiz. Sizlerin de meslek hayatınızda bu hususlara azami dikkat göstereceğinize inanıyoruz” dedi.

– Haziran Ayında Başlayan Proje Tasarımları Kısa Sürede Tamamlandı –

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ise ilçeye dönüşüm sürecinin ardından bir imar revizyon planı oluşturduklarını belirtti. Sultanhanı çarşı merkezinin 1950-1960’lı yıllarda yapıldığını ve yenilenmesi gerektiğini dile getiren Solak, “Sayın Dekanımız Prof. Dr. Muhammed Sarı ile temasa geçtik ve bir yarışmayla yeni projenin belirlenmesine karar verdik. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. ASÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Sarı da fakültenin en temel vazifelerinden birisinin toplumla bütünleşmek olduğunu dile getirdi. Sultanhanı’nda bu bütünleşmenin bir yansıması olan İş ve Yaşam Merkezi çalışmasına katkı vermekten memnuniyet duyduklarını kaydeden Sarı, “Yarışmaya başlarken, ‘Öyle bir yapı inşa edelim ki; hem ilçenin yapısıyla uyumlu olsun hem de bir çekim merkezi haline gelsin’ dedik. Haziran ayında çalışmalara başladık ve kısa sürede tamamladık. Öğrencilerimiz çok başarılı işler çıkarttı. Üretilen projelerin, yola çıkarken kurguladığımız tasavvurla örtüştüğünü görmekten son derece memnunuz” dedi.

– Yapılan Konuşmaların Ardından Öğrencilere Plaketleri Takdim Edildi –

Yapılan konuşmaların ardından sekiz eser içinden seçilen dört çalışmanın sahibi öğrencilere Rektör Alpay Arıbaş, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Sarı tarafından plaketleri takdim edildi. Yarışmada Beyaz Kurtoğlu, Ahmet Yıldırım ve Ayşe İstif isimli öğrencilerin birlikte tasarladığı proje birinci; Hasan Emre Çam, Âmine Nur Baran, Neziha Özdemir, Fatma Betül Bolel ve Osman Yasin Çıtak’ın tasarımları ise ikinci oldu. Üçüncülüğü Zehra Nur Aydın, İlker Çakır ve Berra Görmüş’ün yer aldığı ekip ile Hande Tonbul ve Baha Uslu’dan oluşan ekip paylaştı. Programda Prof. Dr. Muhammed Sarı, Dr. Öğr. Üyesi Havva Ülgen Bekişoğlu, Öğretim Görevlisi Çiğdem Gürel Ağır, Araştırma Görevlisi Ahmet Fazıl Bayrakçı ve Doç. Dr. Yaşar Bahri Ergen’den oluşan jüri üyelerine de

plaket takdiminde bulunuldu. Etkinlik, hazırlanan projelerin gezilmesi ve slaytların izlenmesinin ardından tamamlandı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, benzeri çalışmaların ilerleyen süreçte de devam edeceğini belirterek, hem yarışmaya hem de ödül töreni programına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021