SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İnşaat Sektörünün Kaybetme Lüksü Yok

İnşaat Sektörünün Kaybetme Lüksü Yok

A - +

Aksaray Haberleri - 19.07.2018 - 13:08

İnşaat Sektörünün Kaybetme Lüksü Yok

2018 yılının ilk 6 ayının değerlendiren Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Recep AKALIN, “İnşaat ve yapı sektöründe tek bir firmamızı bile kaybetme lüksümüz yoktur” dedi. Aksaray Müteahhitler Birliği 2018 yılının ilk 6 ayını değerlendirdi. Değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Recep AKALIN “2018 yılının ilk 6 ayı bizler için zor geçti. Buna rağmen başta ülkemizde ve Aksaray’ın birçok yerinde vizyon projeler üreten, Aksaraylı müteahhitlerimiz, büyük övgüyü hak etmektedir. Onların başarısıyla gurur duyarken Aksaray Müteahhitler Birliği olarak, sektördeki gelişmeleri dikkatle takip ettiğimizin bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

ZOR BİR DÖNEM OLDU

Akalın şunları söyledi: “Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün bulunduğu noktayı daha iyi görebilmek ve gelecek vizyonuna yön verebilmek için, ilk 6 aylık dilimin daha doğru değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlk 6 ay sektörümüz için zor bir dönem oldu. Nedenlerine bakacak olursak; İnşaat malzemeleri maliyetlerinin öngörülemez artışı, sektöre giriş ve çıkışın kontrol altına alınmaması ve talepten fazla arz üretilmesi, konut ve işyeri kredilerinin artışı, bankaların inşaat sektörüne bakışının olumsuz yönde değişmesi, akabinde inşaat şirketlerinin kredilerinin düşürülmesi veya kaldırılması, dövizdeki yükseliş beklentisinin yatırım amacı ile gayrimenkul alımının arttırılması, Arazi fiyatlarının suni yükselişi ve belirsiz artışı,Banka konut kredi faizlerinin yükselişi,Yeni imar yönetmeliğinin Bakanlıkça onaylanmasının gecikmesi, sektörümüzü belirsizliğe sürüklemiştir.

KDV YÜZDE 8’E İNDİRİLMELİ

Aksaray Müteahhitler Birliği olarak yaptığımız tespitler doğrultusunda, üyelerimiz adına taleplerimiz, Sektör temsilcilerinin görüşleriyle Müteahhitler Yasası’nın ivedilikle çıkartılarak sektöre giriş ve çıkışının denetlenmesi, İşyeri ve yüzde 18 KDV oranına sahip konutların KDV oranının yüzde 8’e indirilmesi konusunun süresiz uzatılması. Kentsel dönüşüm kapsamında yeni teşviklerin gelmesi.

KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK

Bu sürecin sadece Aksaray Müteahhitler Birliği tarafından değil, gerek merkezi, gerek yerel yönetimler gerekse toplumun tüm kesimleri tarafından dikkatle takip edilmesi gerekmektedir. Şu unutulmamalıdır ki inşaat ve yapı sektöründe tek bir firmamızı bile kaybetme lüksümüz yoktur”

Bu değerlendirmeler neticesinde, Ülkemizde sağlanan istikrarla birlikte AKMÜB olarak bizde kendimizi 2023 yılı hedeflerine hazırlamak için, projelerimizin alt yapısını hazır olduğunu ve zamanı gelince kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtmek isteriz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021