23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
BURSA – BHA
39. İnegöl Belediyesi Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde dernekler çadırı bölgesinde yaşanan ve İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin çadır kapatma eylemiyle zirveye ulaşan “yüksek ses” krizi tatlıya bağlandı.
Festival alanındaki ses karmaşasına karşı yükselen tepkilerin ardından acil olarak toplanan folklor ekipleri ve dernekler, ortak bir kararla gürültü kirliliğine son verdi.
Hatırlanacağı üzere, geçmiş dönem İYİ Parti İnegöl Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Baykan’ın sosyal medyadan gösterdiği tepki ve ardından İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin gürültü kirliliği nedeniyle çadırını kapatması festivalde adeta şok etkisi yaratmıştı.
Yaşanan bu kriz üzerine festivalde yer alan tüm dernek ve folklor ekipleri olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre; dostane ve yapıcı bir havada geçen acil toplantıda dernekler, festival alanını ziyaret eden vatandaşları ve birbirlerini rahatsız etmeyecek şekilde, makul ses düzeylerinde gösteri ve tanıtım yapma kararı aldı.
Alınan bu ortak karar sayesinde, festival alanında yaklaşık 3-4 yıldır kronik bir sorun haline gelen ve her yıl şikayetlere konu olan gürültü kirliliği de tamamen tarihe karışmış oldu.
Krizin çözülmesi ve çevreye saygı kuralının yeniden tesis edilmesinin ardından bir müjdeli haber de İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nden geldi. Tepki amacıyla çadırını kilitleyen dernek yönetiminin, alınan ortak kararın ardından festivaldeki çadırını yarın itibarıyla yeniden açacağı öğrenildi.
Kamuoyunda büyük memnuniyet yaratan bu uzlaşı, İnegöl’ün kültür ve sanat şölenine kaldığı yerden daha huzurlu bir ortamda devam etmesini sağlayacak.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
11 Ekim 2026 Beypazarı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
20:47 Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 11. kuruluş yıl dönümünü kutladı
17:59 “Sağlıklı Gençlerle Sağlıklı Geleceğe” projesi hayata geçiriliyor
14:33 Rize gastronomisinde yeni dönem: Bal, mandalina ve çay atıkları ekonomiye kazandırılıyor
14:25 ISUBÜ’den 7 bilim insanı “dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
