SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » İki Türk ABD seçimlerine damga vuracak

İki Türk ABD seçimlerine damga vuracak

A - +

Ana Manşet - 16.07.2023 - 15:57

İki Türk ABD seçimlerine damga vuracak

Trump’ın seçime hazırlık sürecinde Erdemir ve Göğebakan’ı seçti. Türk isimler, Trump’ın 2024 seçimlerinde önemli bir rol oynayacak.
Melih Göğebakan ve Bünyamin Erdemir, Trump’ın 2024 seçimlerinde önemli bir rol oynayacak. Göğebakan, Trump’ın Basın Bürosu’nda görevli International Media Coordinator’lüğünü yaparken. Erdemir, Trump’ın Türkiye’deki Basın ve Enformasyon Temsilcisi olarak göreve atandı. İkili, Türkiye’de Trump’ın destekçilerini organize etmek ve kampanyasını desteklemek için birlikte çalışacak.

Seçimlerde kilit bir rol oynayacak
Trump’ın Basın Bürosu Erdemir’in atanmasının Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni bir dönemin başlanğıcı olabileceğine vurgu yapıyor. Erdemir, Trump’ın 2024 seçimlerinde kilit bir rol oynayacak ve Türkiye-ABD ilişkilerini geliştirmek için işbirliği yapacaktır. Analistler Bu atamanın Türkiye-ABD ilişkilerini güçlendirmeye yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Basın departmanlığı Trump’ın Türkiye’deki temsilcisi olduğunu açıkça belirtirken. Bu, Erdemir’in Türkiye-ABD ilişkilerinde önemli bir rol oynayacağını gösteriyor.

Trump, Türkiye de avm, otel ve rezidans gibi yapacağı bazı yatırım ve projeler hakkında temsilcisi Göğebakan’a bilgiler verdiğini ve süreçin Erdemir’le başladığını belirtti. Türkiye Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı ile görüşmeler yapılacağını ve bazı firmaların öncelikli tercihi olduğunu dile getirerek Göğebakan ilerleyen günlerde Türkiye ziyaretinde bu isim ve şirketlerle görüşeceğini belirtti. Konu hakkında Erdemir ile mutabık kaldıkları alanlarda ar-ge çalışmasına başladıklarını ve fizibilite çıkartıklarını belirten Göğebakan, Türkiye Yüzyılına katkımız olacağı için ben ve ekibim çok mutluyuz diyerek Türkiye’deki basın alan uzmanı Erdemir’i işaret ederek, saha çalışması sürecinin başladığınınd a işaretini vermiş oldu.

Türk Kamuoyu ERDEMİR’i nerden tanıyor.?
Üçüncü kez başkanlık yarışına katılmayı amaçlayan Amerika Birleşikleri Devleti eski başkanı Donalt Trump’ın Basın Büro’sunca 2024 seçim sürecinde Türkiye’de Basın ve Enformasyon Temsilcisi olarak Türmeb Haber Ajansı’nın kurucu genel başkanı ve hali hazırda TVTÜRK genel yayın yönetmeni Bünyamin ERDEMİR atandı. Bu hususun bir haftaya kadar da Donalt Trump’ın Basın Bürosu’nda görevli New Jersey, New York ve Pensilvanya seçim medya direktörü Uluslararası Medya Koordinatörü Melih Göğebakan tarafından Amerikan ve Türk kamuoyu ile de paylaşılacağı bildirildi. Tüm dünyada destekçileri olan Trump’ın Türkiye’de de destekçileri olduğu ve bu görevi ile Trump’ın muhtemel başkanlığı için de iyi ilişkilerin temelini oluşturacağı bir gerçektir.

İkinci en çok dış basında temsilciye sahip Türk medya kurumu kurdu
Türk Medya’sının yakından tanıdığı isimlerden olan Bünyamin ERDEMİR genç yaşında büyük başarılara imza atmıştır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Özel Lansman açılışını yaptığı Türmeb, 63 ülke 200’e yakın şehirde teşkilatlanmasını tamamlamıştır. Bir anlamda Reuters Haber Ajansı, El-Cezire ve CNN gibi global haber ajansları ile aynı kalite ve hızda güvenilir haber içeriği üreten Türmeb, TRT World’den sonra en çok dış basında temsilciye sahip Türk medya kurumudur. Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanlarından Barack Obama’nın delegesi olan isimlerin Türkiye’de de basın danışmanlığını yapan Bünyamin ERDEMİR faaliyetlerini i www.tvt HYPERLINK “http://www.tvturk.net haber kanalında yoğunlaştırmıştır. Ayrıca 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası başlayan Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde Türkiye’nin problemlerine gerçekçi çözümler sunmak amacını güden ”Külliye Bilgi Platformu’nu” da kuran Bünyamin Erdemir’in çalışmaları her geçen gün artarak devam etmektedir.

Kurulan portalda 40 Profesör, 20 Akademisyen bir çok Ulusal Basında aktif görev yapan Genel Yayın Yönetmenleri, Siyasi Parti liderleri, Geçmiş dönem Başbakan Danışmanları, TBMM’de hala göreve devam etmekte olan devlet adamları ve bürokratlar vardır.

Bunun yanında 35 Ulusal ve yerel İnternet Haber Siteleri ve Türk Kamuoyuna mâl olmuş Yazar ve Düşünürlerle Proje odaklı çalışmaktadır.

Melih Göğebakan Kimdir?
2014 Döneminin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştı. Göğebakan Siyasi Danışmanlık yaptı ve sonrasında Türk markalarını yurt dışında tanıtım ekibi kurarak Avusturalya,İngiltere,Fransa gibi bir çok Avrupa ülkerinde milli markalarımızın temsilciliklerini açtı.

Amerika’da Uluslararası Medya Koordinatörü olarak görev yapan Göğebakan ülkemizin önde gelen markalarını Amerika’da temsilciliğini yapıyor.5 yıldır ABD’ de yaşayan Göğebakan, ticaret alanında ülkemizden birçok hem iş adamlarıyla birlikte hem de Türkiye’de bulunan ekibi ile birlikte Türk markalarının tanıtımını yapmaktadır. Ayrıca Trump’ın Türkiye Basın ekibi Bünyamin ERDEMİR’in ile birlikte çalışmaktadır.

Melih Medya’nın sahibi olan Göğebakan ,Trump’ın seçim kampanyalarında fotoğraf ,canlı yayın , montaj ve kurgu işlerini 23 kişilik ekibi ile yürütmektedir. Ayrıca ABD başkalarına hizmet veren ilk Türk’tür.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021