SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Ihlara Vadisine Cam Teras Projesi Başlıyor

Ihlara Vadisine Cam Teras Projesi Başlıyor

A - +

Ana Manşet - 05.06.2023 - 20:42

Ihlara Vadisine Cam Teras Projesi Başlıyor

Şehrin turizm potansiyellerini gün yüzüne çıkartmak için birçok yenilikçi proje gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ihlara Vadisi Cam Teras projesi ile turistlere manzarayı, kiliseleri ve tarihi mekanları yukardan görme imkânı sunacak.

Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Ihlara Vadisi, yıllık 1 Milyonun üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Cam Teras projesinin hayata geçirilmesi ile ziyaretçi sayınında da artışın olacağı öngörülüyor.

Bu doğrultuda projelendirilen Cam Teras için geçtiğimiz günlerde Ahiler Kalkınma Ajansı ile iş birliği protokolü imzalanmıştı. 18 Milyon TL proje bedeli olan Cam Teras projesinin teknik çalışmalarında tamamlanma aşamasına gelindi. Proje alanında yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanılacak.

Cam teras, vadiden 117 metre yükseklikte inşa edilecek. Ziyaretçiler, 10 metre açık alana sahip olan terastan vadiyi yukarıdan görebilecek. Ziyaretçilerin heyecan ve adrenalini doyasıya yaşayacağı Cam Terastan, Vadinin doğal ve tarihi tüm güzellikleri izlenebilecek. Ihlara Vadisi’nin turizm yoğunluğunu artıracak olan Cam Teras projesi kapsamında proje alanına otopark, mescid, yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, amfi tiyatro ve kafeterya da planlandı.

Şehrin turizm değerlerini yükseltecek Cam Teras Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurması nedeniyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi’ne yapacağımız cam teras ile bölgeyi ziyarete gelenlere seyir zevki yaşatacağız. “Kapadokya’nın İncisi” olarak da adlandırılan vadide cam teras projesinin hayata geçirilmesiyle misafirlerimize manzarayı, kiliseleri ve tarihi mekanları yukardan görme imkânı sunacağız. Şehrimizin tüm potansiyellerini açığa çıkartmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021