
Şehrin katma değerini artıracak projeleri bir bir tamamlamayı sürdüren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin en önemli doğal güzelliklerinden Ihlara vadisinde hayata geçireceği Cam Teras projesinde sona gelindi. Bölgeye inşa edilen cam teras ve kafeterya bölümünde çalışmalar aralıksız sürüyor.
Kısa süre sonra Aksaray turizmine hizmet veremeye başlaması planlanan Cam Teras projesinde kafeterya kısmının inşaatı tamamlanırken balkon kısmının çelik konstrüksiyon kısmı yerleştirildi.
Manzarasıyla büyüleyen Aksaray’ın gerdanlığı, doğa harikası Ihlara vadisinde çalışmaların sürdüğü cam teras projesinde sona gelindi.
Şehrin doğal güzelliklerinin turizme kazandırılması noktasında Aksaray turizmine ivme kazandıracak cam teras projesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. “Cam teras projemizin Ihlara vadisinin doğal güzelliklerine yakışır, ziyaretçi potansiyelini daha da artıracağı bir proje olacak. Yapılan her proje kentimizin katma değerine fayda sağlıyor ve özellikle doğal güzelliklerimizi daha iyi tanıtmak, şehre gelen insanlara yeni yerler sunmak için bu proje de çok kıymetli.
Her yıl binlerce misafirimizi ağırladığımız Ihlara Vadisi’nde cam terasın yapılmasıyla beraber artık ziyaretçiler vadinin doğal ve tarihi tüm güzelliklerini kuş bakışı hâkim bir noktadan izleyecek. Aynı zamanda seyir keyfini yaşayacaklar. Şehrimizin tüm potansiyellerini açığa çıkartacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Cam teras, vadiden 150 metre yükseklikte inşa edilecek. Ziyaretçiler, 12 metre açık alana sahip olan terastan vadiyi yukarıdan görebilecek. Ziyaretçilerin heyecan ve adrenalini doyasıya yaşayacağı Cam Terastan, Vadinin doğal ve tarihi tüm güzellikleri izlenebilecek. Ihlara Vadisi’nin turizm yoğunluğunu artıracak olan Cam Teras projesi kapsamında proje alanına otopark, mescit, yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, amfi tiyatro ve kafeterya da planlandı.
İçinden Melendiz çayının aktığı ve yılda 1 Milyon ziyaretçinin uğrak noktası olan dünyanın en büyük ikinci kanyon vadisi olma özelliği taşıyan Ihlara Vadisi’ne yapılacak Cam Teras Projesinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Aralık 2025 Futbolda 2025’in en iyileri belli oldu
17 Aralık 2025 Başkan Kuş: Yol sorununu tamamen ortadan kaldıracağız
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
10:53 Selim İnç’ten Aksaray’a Dev Lojistik Hamle
10:12 Aksaray Esnafına ve Lojistiğin Kalbine Yakışan Dev Proje!
8:29 ABB’den öğrencilere “trafikte görünürlük” desteği
8:26 Ankara Büyükşehir Belediyesi “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” paneline ev sahipliği yaptı
8:21 Bakan Yerlikaya: Terörsüz Türkiye gençlerimize bırakacağımız en büyük mirastır
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
