SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Güncel Haber » İHH’dan Doğada Arama Kurtarma Tatbikatı

İHH’dan Doğada Arama Kurtarma Tatbikatı

A - +

Güncel Haber - 10.11.2021 - 11:58

İHH’dan Doğada Arama Kurtarma Tatbikatı

İHH 6. Bölge Arama Kurtarma ekipleri Aksaray İHH evsahipliğinde Selime ve Ihlara Vadisinde iki günlük doğada arama kurtarma tatbikatı yaptılar.

40 GÖNÜLLÜ KATILDIKayseri, Ankara, Konya, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray’dan 40 gönüllünün katıldığı tatbikatın oldukça verimli geçtiği bildirildi.

AMAÇ AFETLERE HAZIR OLMAKAksaray İHH Arama Kurtarma Birimi Başkanı Vedat Dirican, pandemi kuralları doğrultusunda eğitimlere devam ettiklerini ifade etti. Amaçlarının olası afetlere ve kazalara en etkin bir şekilde müdahele ederek, insanlara faydalı olmak olduğunu belirten Dirican, daha fazla gönüllü ile arama kurtarma alanında kendilerini geliştirmeye gayret ettiklerini söyledi.

DAK 1-2 TATBİKATI YAPILDI5-7 Kasımda Selime Kasabası ve Ihlara Vadisinde gerçekleşen eğitimde ipler düğümler, iniş teknikleri, emniyet noktaları oluşturma, güvenli iniş, emniyet noktaları, makaralar, havai hat kurulumu, uçurumdan yaralı alma, az eğimli arazide sedye ile yaralı alma konularında eğitim ve uygulamaların yapıldığı etkinlikte gönüllülerin sahada bizzat uygulama yapma imkanı bulduklarını ifade eden Dirican, etkinliğe katılan gönüllülerin çoğunluğunun yakın zamanda gerçekleşen yangın ve sel felaketlerine müdahalede aktif rol aldıklarını hatırlattı.

GÖNÜLLÜ OL, ÜLKENE FAYDALI OLHerşeyi devletimizin kurumlarından beklemenin doğru olmadığını vurgulayan Dirican, daha fazla gönüllü ile ülkemizin iyiliği için birçok alanda insani yardım çalışmalarına katılmanın önemine değinerek herkesi kendi bilgi ve becerileri doğrultusunda gönüllü olmaya davet etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021