SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Güncel Haber » İHH 2022 Kurban Çalışmaları

İHH 2022 Kurban Çalışmaları

A - +

Güncel Haber - 21.07.2022 - 9:21

İHH 2022 Kurban Çalışmaları

Basın açıklamasına; “Geçtiğimiz günlerde Togo’da kurban yardım çalışmaları sırasında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Kurban çalışmaları için; Bursa personelimiz Ercan Ersoy, Gaziantep gönüllümüz Resul Çerezoğlu ve Togo’daki gönüllümüz İbrahim Chabane trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Bursa ve Trabzon gönüllülerimizden Mehmet Ali Akpınar ile Mustafa Aydın yaralandı. Vefat eden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil, Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum diyerek başlayan Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz “Onlar hayır yolunda bize güzel birer örneklik oldular. Arayarak veya mesaj göndererek taziyede bulunan dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

AKSARAY KURBAN ÇALIŞMALARI

Geçen sene “Kurbanla Hatırla” sloganı ile çıktığımız yola, bu sene “Bir Hisse Mutluluk” sloganı ile Türkiye dâhil 60 ülkede devam ettik. Aksaraylı hayırseverlerimiz 235 hisse kurban bağışında bulundu. Bu kapsamda yardım çalışmalarını organize etmek ve şahitlik için Aksaray’dan iki arkadaşımız Burkina Faso ve Azerbaycan’a gitti.

Aksaray’da merkez ve ilçelerimiz dâhil yetim veya ihtiyaç sahibi 41 aileye canlı kurban ulaştırdık. Yapılan kurban bağışlarından Aksaray merkezde 462, ilçelerde 60 olmak üzere toplam 522 sosyal incelemesi yapılan kurban kesmeyen aileye 3,5kg’lık paketler halinde kurban eti dağıtımı gerçekleştirdik.

43 yetim veya ihtiyaç sahibi çocuğumuza da bayramlık alındı. 

      65 BİN 775 HİSSELİK KURBAN KESİLİP, 2,6 MİLYON KİŞİYE KURBAN ETİ ULAŞTIRILDI

İHH Dünya genelinde, vekâletini aldığı 65 bin 775 hisselik kurbanı bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 526 bin aileye kurbanlık eti dağıtılırken, toplamda 2 milyon 630 bin kişi dağıtımlardan istifade etti. Kurbanları için İHH’ya vekâlet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçti. Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında geçen yıl toplamda 62 bin 62 hisse kurbanı 2 milyon 482 bin 480 ihtiyaç sahibine ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkma hedefine de ulaşmış oldu.

Kurban çalışmaları için dünyanın dört bir yanına giden İHH ekipleri, kendilerini bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oldu. 

TÜRKİYE’DE DE DAĞITIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Korkmaz; “İHH, yurt içinde de ihtiyaç sahiplerine pay dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan toplamda 84 bin kişi istifade etti.  Vakfın Türkiye’de bayramlık kıyafet ulaştırdığı yetim sayısı ise 16.824.

İHH ayrıca bağışçıların destekleriyle Türkiye dâhil 14 ülkede toplamda 41 bin 416 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafet hediye etti.

İHH’nın kurban kesimi yaptığı ülkeler, bulundukları kıta ve bölgelere göre şu şekilde:

Orta Doğu: Türkiye, Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Mısır, İran, Ürdün ve Tunus.

Afrika: Çad, Kamerun, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Güney Afrika, Mozambik, Zimbabve, Esvatini ve Cibuti.

Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan.

Güney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Endonezya (Açe), Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir) ve Vietnam.

Balkanlar ve Avrupa: Macaristan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım)

Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz, Rabbimiz yapılan hayırları kabul buyursun.” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021