SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Hüsn-i Hat ve Tezhip sergisi açıldı

Hüsn-i Hat ve Tezhip sergisi açıldı

A - +

Ana Manşet - 11.02.2024 - 10:44

Hüsn-i Hat ve Tezhip sergisi  açıldı

Aksaray Kültür Merkezi kadim iki sanata ev sahipliği yapıyor.
Aksaray milli eğitim müdürlüğü tarafından organize edilen Şehit Atıf Akay Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni Hattat Erzade YURDAGÜL ve eşi Müzehhibe Emine YURDAGÜL Hanım’ın eserlerinin yer aldığı ‘’Hüsn-i Hat ve Tezhip’’ sergisi açıldı.
8 Şubatta Aksaray da ki diğer kurum müdürleri , okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımları ile açılışı gerçekleştirilen sergi 10 şubat akşamına kadar gezilebilecek.
Geçmişten günümüze damıtılarak gelen, derin bir sabrın emeğin ve de teslimiyetin ürünü olan kadim iki sanatın örneklerinin yer aldığı 40 eser Aksaray halkının beğenisine sunuldu. Genel olarak İstanbul’da öğretilen ve öğrenilen, orada sergilenen ve karşılığını orada bulan bu iki sanatın Anadolu’nun bir şehrinde açılmış olmasının ne denli kıymetli olduğu vurgulandı. Sanatçılarımız ve katılımcılar; serginin bu alanda daha sonra atılacak olan adımların, yapılacak olan çalışmaların ilk adımı olduğu belirtildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021