
ANKARA – BHA
Hekimsen ile AL-KON iş birliğinde düzenlenen “İktisadi Faaliyet Bilgilendirme Toplantısı”, YouTube üzerinden gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Hekimsen Genel Başkanı Uzm. Dr. Adil Kurban, yaklaşık 6 yıldır yürüttüğü sendikal süreçte hekimlerin özlük haklarına ilişkin önemli mücadeleler verdiklerini ifade etti. Kurban, hekimlerin çalışma koşulları, eğitim süreçleri ve ekonomik haklarının zaman içinde gerilediğini, özellikle 2022 yılında gerçekleştirilen eylemler sonrasında bazı düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti.
Ek ödeme sistemi ve maaş yapısına da değinen Kurban, mevcut sistemin enflasyon ve ödeme kalemlerindeki değişiklikler nedeniyle yetersiz kaldığını, performansa dayalı gelirlerin beklentileri karşılamadığını ifade etti. Bu durumun hekimler arasında yurt dışına yönelimi artırdığına dikkat çekti.
Konuşmasının devamında sendikal birlikteliğin ekonomik güce dönüşebileceğini belirten Kurban, geniş katılımlı bir yapı ile ortak yatırımlar yapılabileceğini dile getirdi. Ankara Temelli’de planlanan kooperatif projesi üzerinden örnek veren Kurban, konut edinimi ve yatırım süreçlerinde maliyetlerin düşürülebileceğini ifade etti.
Ayrıca büyük ölçekli yatırımların da gündemde olduğunu belirten Kurban, farklı sektörlerde ortak girişimlerle ekonomik değer üretilebileceğini söyledi. Küçük ölçekli birikimlerin bir araya gelmesiyle büyük projelerin hayata geçirilebileceğini vurguladı.
Toplantıda, finans ve sağlık alanında şirket kurulması, yurt dışı sağlık yatırımları, kongre merkezleri oluşturulması, toplu araç alım sistemleri ve çeşitli ticari projeler de ele alınan başlıklar arasında yer aldı. Kurban, planlanan yapının şeffaf ve ortaklık esasına dayalı bir model olarak kurgulandığını ifade etti.
Toplantıya, İyi Finans Genel Müdür Danışmanı Duran Ateş, Hekimsen Hukuk Birimi’nden Avukat Arabulucu Mustafa Emre Ertekin ve Levent Erdoğan da katıldı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
8:06 Simit Hanem Fırın & Cafe Açıldı
19:24 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye Fahri Hemşehrilik Beratı Verildi
14:23 Bakan Çiftçi, Daha Önce Kaymakamlık Yaptığı Gülağaç’a Ziyarette Bulundu
13:32 Ortaköy Müteahhitler Birliği Kuruldu: Başkanlığa İlyas Eraltın Seçildi
13:03 “Kapadokya’nın Gizli Hazinesi: Güzelyurt” Sergisi Ziyarete Açıldı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
