SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Hayvanlar ASÜ’de Sağlığına Kavuşuyor

Hayvanlar ASÜ’de Sağlığına Kavuşuyor

A - +

Ana Manşet - 17.05.2022 - 10:18

Hayvanlar ASÜ’de Sağlığına Kavuşuyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde, 2021 yılında bin 845 hasta ve yaralı hayvanın tedavisi yapıldı.

– Hastanede Farklı Alanlarda Sağlık Hizmetleri Veriliyor –

2020 yılında faaliyetlerine başlayan ve özverili bir ekibin çalışmalarıyla gerek sahipli gerekse sahipsiz sokak hayvanlarının sağlığına kavuşması adına gayret gösteren ASÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, donanımıyla dikkat çekiyor. Lisans ve lisansüstü öğrenciler için eğitim olanakları ve klinik deneyimler sunan hastane, halka açık olma özelliğe yerel ve bölgesel olarak klinik hizmetler veriyor. Bölgede ilk olma özelliğine de sahip olan ASÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde, cerrahi, dölerme ve suni tohumlama, iç hastalıkları, doğum ve jinekoloji, görüntüleme, klinik tanı, aşı ve laboratuvar hizmetleri veriliyor.

– Bir Yılda 513 Adet Farklı Türden Ameliyat Yapıldı –

Hastanede 2021 yılında bin 481’i sahipli, 364’ü sahipsiz olmak üzere toplam bin 845 hayvanın muayenesi ve tedavisi yapıldı. Sahipsiz hayvanların 344’ü Aksaray ve Ortaköy Belediye ekiplerince, 20’si ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince ASÜ’ye getirildi. Hastaneye getirilen hayvanların yüzde 72’sini kedi-köpek gibi eşlikçi hayvanlar, yüzde 20’sini çiftlik hayvanları, yüzde altısını atlar ve yüzde ikisini de yaban hayvanları oluşturuyor. Kuruma getirilen hasta hayvanlardan 513’ü ortopedi, göz, kastrasyon ve diğer türden ameliyatlara alınarak sağlıklarına kavuştu. Aynı dönemde 381 hayvana iç hastalıkları, 381 hayvana genel muayene, teşhis, tanı ve tedavi, 484 hayvana doğum ve jinekoloji, beş hayvana dölerme ve suni tohumlama, 756 hayvana da görüntüleme ve analiz işlemleri uygulandı.

– Protokollerle, Sahipsiz Hayvanlara da Sahip Çıkıyoruz –

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Hayvan Hastanesi’nin hem sahipli hem de sahipsiz sokak hayvanlarının tedavi edilmesi adına önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Aksaray’da tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yaygın olduğunu ve ASÜ Hayvan Hastanesi’nin bu noktada yaptığı çalışmaların sektöre doğrudan katkı anlamına geldiğini dile getiren Şahin, “Bununla birlikte hastanede, bireylerin can dostları olan kedi ve köpek gibi eşlikçi hayvanların tedavileri de yapılıyor. Son yıllarda eşlikçi hayvan besleme eğiliminin artmasıyla hastaneye getirilen sahipli hayvan sayısında önemli bir artışın yaşandığı görülüyor. Öte yandan Aksaray Belediyesi, Ortaköy Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile yaptığımız protokoller kapsamında sahipsiz sokak hayvanları ve yaban hayvanlarının da sağlığına kavuşması için çalışmalar yürütülüyor” dedi.

 

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021