SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Hamza Yerlikaya Spor Lisesi’nden ‘gel’ çağrısı

Hamza Yerlikaya Spor Lisesi’nden ‘gel’ çağrısı

A - +

Yerel Haberler - 15.06.2021 - 11:51

Hamza Yerlikaya Spor  Lisesi’nden ‘gel’ çağrısı

Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesinde 2021-22 eğitim öğretim yılı kayıt dönemi için yetenek sınavı başvuruları başladı. Okul Müdürü İbrahim Yüce Modern bir anlayışla inşa edilen ve 2019 yılında eğitim öğretime açılan Hamza Yerlikaya Lisesi’nin proje okulu olarak nitelikli eğitim verebilmek üzere planlandığını söyledi.

Pansiyonu da bulunan okulun fiziki şartlarının sportif eğitime elverişli olduğunu anlatan Okul Müdürü Yüce “Çatalhüyük Mahallesinde aynı bahçe üzerinde bulunan okul binamız ve pansiyonumuzla, ihtiyaç duyan öğrencilerimize yatılı olarak da hizmet verebilmekteyiz. Gerek dersliklerimiz ve gerek sportif alanlarımız pratik ve teorik eğitim için elverişli bir anlayışla dizayn edilmiştir” dedi.

Spor Lisesi olarak sadece sportif eğitim vermediklerini de vurgulayan Yüce “Yetenek sınavlarıyla öğrenci kaydı yapıyoruz. 2021-22 eğitim öğretim yılında Lise hayatına başlayacak gençlerimiz için de yetenek sınavı sürecimiz başlamış durumdadır. Okulumuzda öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz 30 Haziran’a kadar sınava giriş başvurusunda bulunacaklar. 1 Temmuz’da da ön kayıt listeleri ve sınav giriş tarihleri ilan edilecek. 5-14 Temmuz arasında da yetenek sınavları yapılarak sonuçlar ilan edilecek. Sınav süreci ile ilgili açıklamalar ve gerekli evrak bilgileri okulumuzun web siyesinde bulunmaktadır” diye konuştu.

Yüce sözlerini şu şekilde tamamladı: “Eğitimimiz sporla sınırlı değildir. Öğrencilerimiz sportif eğitim yanında Türkçe, matematik gibi diğer dersleri de görmektedir. Gayemiz milli manevi değerlerine, devletine, milletine bağlı, vatanını ve bayrağını seven; gelenek, görenek ve ahlaki değerleri önemseyen insanlar yetiştirmektir. Öğrencilerimizin yeteneklerini açığa çıkararak ilgi ve istidatları doğrultusunda geliştirmeye yönelik eğitim planımız gereği geleneksel ve modern tüm eğitim yöntem ve tekniklerini kullanarak onları geleceğe hazırlamaya hayret ediyoruz. Spor sadece rekabet değil aynı zamanda mutluluk vesilesidir. Fiziki şartların yanı sıra eğitim planlamamız çerçevesinde ders yılımızın öğrencilerimiz için huzur ve mutluluk içinde geçmesine çaba gösteriyoruz.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021