SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eğitim » Gülağaç, Potansiyeli Yüksek Bir İlçe

Gülağaç, Potansiyeli Yüksek Bir İlçe

A - +

Eğitim - 20.02.2021 - 20:00

Gülağaç, Potansiyeli Yüksek Bir İlçe

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Gülağaç’ın tarihi, kültürel ve turistik bakımdan çok değerli ve potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu söyledi.

 

Gülağaç Kaymakamı Elif Nur Saçal, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’e nezaket ziyaretinde bulundu. Üniversite olarak şehrin farklı alanlardaki potansiyelini geliştirmeye yönelik her türlü çalışmaya bilimsel ölçekte katkı sunmaya çalıştıklarını ve bu manada ilçelerle de geçmişten bu yana pek çok hususta işbirliklerinde bulunduklarını anımsatan Şahin, “Gülağaç İlçemiz çok kıymetli tarihi, kültürel ve turistik değerlere sahip. Bu potansiyel giderek daha da gelişiyor. Bu noktada ilçe idaresi son derece önemli çalışmalar üretiyor. Özellikle kurulan kooperatif ve oluşturulan “Aşıklı” markasıyla, kadınlar tarafından üretilen yöresel gıda ürünlerinin pazarlanıyor olması son derece dikkat çekici ve isabetli bir çalışma. Biz de Üniversite olarak yapılan çalışmalara bilimsel bakımdan mümkün olan her desteği vermeye hazırız” dedi. Kaymakam Saçal ise genel itibariyle İlçedeki çalışmalar hususunda bilgiler aktardı.

 

Ziyaret, kısa ve orta vadede yapılabilecek işbirliği olanaklarının istişare edilmesinin ardından tamamlandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021