SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Güçlü Olmanın Yolu Bilim ve Teknolojiden Geçiyor

Güçlü Olmanın Yolu Bilim ve Teknolojiden Geçiyor

A - +

Ana Manşet - 16.01.2024 - 23:12

Güçlü Olmanın Yolu Bilim ve Teknolojiden Geçiyor

Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) iş birliğiyle düzenlenen “İş Kulübü Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 140 öğrenci, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Dört gün süren program kapsamında öğrencilere, mülakat simülasyonları gösterildi, CV hazırlama, iş gücü piyasası ve kişisel gelişim alanlarında eğitimler verildi.

– “Yetişmiş Ara Eleman Gücüne İhtiyacımız Var” –

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, sözlerine şehitleri anarak başladı. Aziz şehitlerin ülkenin ikbali, gençlerin istikbali ve vatanın istiklali için canlarını feda ettiklerini dile getiren Rektör Arıbaş, “Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi. Vatan savunması, teknoloji, üretim ve ara eleman kavramlarının birbiriyle yakın ilişkisi olduğunu belirten ve savunma sanayinin millileşmesine yönelik çok güzel çalışmalar yapıldığını anımsatan ASÜ Rektörü, “Çalışmalarda başarılı olmanın yolu bilim ve teknolojide ilerlemekten geçmektedir. Hem ekonomide hem de savunma sanayi alanında güçlü olmak istiyorsak bilim ve teknolojide güçlü olmak zorundayız. Bunun için de ‘ara eleman’ diye adlandırılan ama esasen ‘aranan eleman’ olan yetişmiş iş gücüne ihtiyacımız var” diye konuştu.

– Gençler Bilgisayar Teknolojisine Hâkim Olmalı –

Türkiye’de bin 24 meslek yüksekokulunun ara eleman yetiştirmek için çalışmalar yaptığını, ASÜ’de de her yıl meslek yüksekokullarına bin civarında öğrenci kabul edildiğini söyleyen Rektör Arıbaş, güncel gelişmeler ışığında okullardaki program ve eğitimlerin geliştirildiğini anlattı. Çağın iyi anlaşılması gerektiğine de temas eden Prof. Alpay Arıbaş, şöyle devam etti: “Birinci endüstri devrimi buharlı makinelerin icat edilmesiyle ortaya çıktı ve buna ayak uyduramayan toplumlar geride kaldı. İkinci endüstri devrimi demiryolu, telgraf ve elektriğin icadı ile oluştu. Üçüncü endüstri devrimi ise transistorların bulunması ve elektronik çağa adım atılmasıyla gerçekleşti. Şimdi de internetin gelişimiyle endüstri 4.0 dönemi yaşanıyor. Bu çok daha büyük, çok daha ses getiren bir dönemdir. Bu nedenle gençlerimizin çok çalışması, yabancı dil ve bilgisayar teknolojilerine hâkim olması gerekiyor” dedi.

– “Biz, Duruşumuzu Geliştirerek Marka Olacağız” –

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da konuşmasının başlangıcında aziz şehitleri andı. Şehitlere layık olabilmek ve bu topraklara sahip çıkabilmek için çok çalışmak gerekliliğine dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu, gençlerin mutlak suretle sektörleri tanımasının önemine vurgu yaptı. Geleceğin gençlere emanet olduğunu belirten Aksaray Valisi, “Sadece diploma almak yetmez, önemli olan mezuniyet sonrası iş sahibi olmaktır. Gençlerimizin başarılı olması, kendini ve yeteneklerini geliştirmesi ülkemizin gelecek yıllarının garanti altına alınması demektir. Biz, 2024 yılını ‘genç istihdam’ yılı ilan ettik. Özgüvenimizi, yabancı dilimizi, sosyal yönümüzü, ikili ilişkilerimizi, konuşma yeteneğimizi, anlama kabiliyetimizi, analitik gücümüzü geliştireceğiz. Duruşumuzu ve farkındalığımızı geliştirerek marka olacağız. Her şey sizler için…” açıklamasında bulundu.

– Bugüne Kadar 3 Bin Öğrenciye Eğitim Verildi –

Program, eğitimlere ev sahipliği yapan ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bektaş Ayık’ın konuşmasıyla devam etti. Yaklaşık beş yıldır bu çalışmaları

sürdürdüklerini ileten Ayık, eğitimler kapsamında öğrencilere iş bulma sürecindeki tüm basamakların anlatıldığını dile getirdi. Farklı çalışmaların da icra edildiğini kaydeden Bektaş Ayık, açıklamasını, “Öğrencilerimizi sektör temsilcileriyle, teknoloji ve yazılım üreten firmalarla bir araya getiriyoruz” şeklinde tamamladı. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mahmut Akkuş da “İŞKUR Kampüste” protokolü kapsamında çok başlıklı hedefler belirlediklerini vurguladı. Bugüne kadar üniversitede 3 bin gence eğitim verdiklerini dile getiren İl Müdürü, “Üniversitemizde bir irtibat noktası da açtık. Danışmanlarımız sürekli gençlerle birlikte olacak” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından “İŞKUR Kampüs Protokolü” kapsamında gerçekleştirilen “İş Kulübü Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere, il protokolü tarafından sertifikaları takdim edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021