SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » GES Projesinden Maliyetinin 4 Katı Kadar Gelir Edildi

GES Projesinden Maliyetinin 4 Katı Kadar Gelir Edildi

A - +

Ana Manşet - 21.03.2024 - 10:33

GES Projesinden Maliyetinin 4 Katı Kadar Gelir Edildi

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Üretken Belediyecilik anlayışı ile Salı Kapalı Semt Pazarı çatısında hayata geçirdiği GES projesi ile maliyetinin 4 katı kadar elde edildi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yenilikçi projelerinden olan GES Projesi şehrin enerji potansiyelini açığa çıkartmakta öncü oldu.

Başkan Dinçer’in hem yenilenebilir enerji kaynaklarından üst seviyede faydalanmak, hem de Belediye bütçesine katkı sağlamak için hayata geçirdiği Güneş Enerji Santrali’nde elektrik üretimi devam ediyor.

Aksaray Belediyesi’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla kapalı Salı semt pazarı üzerinde kurulan güneş panelleri, verimliliğin artırılmasının yanı sıra belediyeye önemli bir gelir kapısı da oluşturuldu. 3 yıl önce 13 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Güneş Enerjisi Santrali 3.5 Milyon TL maliyetle kurulan 13 Bin metrekarelik alan üzerine kurulan Güneş Enerjisi Santralinden 15.1 Milyon TL gelir elde edildi. Elde edilen gelirler vatandaşlara Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bütçeye aktarıldı.

Güneş Enerji santrali projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin potansiyellerini açığa çıkartarak şehre bir gelir kapısı aralamanın üretken ve vizyoner belediyeciliğin bir gereği olduğunu belirtti. Üretken Belediyecilik anlayışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; ‘’Belediyeler her anlamda şehirlerin gelişmesi ve kalkınması için öncü ve lokomotif kuruluşlardır. Şehirlerin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek belediyelerin en önemli görevlerinden birisidir. Gelişmenin ve kalkınmanın en temel dinamiği üretmektir. Üretimin olduğu bir yerde diğer bütün sektörler daha sağlıklı oluşur ve gelişir. Bir şehrin her metrekaresi ne kadar iyi değerlendiriliyorsa o şehir o kadar üretiyor ve o kadar gelişmiş demektir. Bizde görev sürecimiz boyunca şehrimizin tüm potansiyellerini avantaja dönüştürmek için projeler ürettik. Bu projelerden Salı Kapalı Semt Pazarı üzerinde hayata geçirdiğimiz GES Projesinden belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere ciddi bir gelir elde ettik. Tabi ki bunu şehrimizin güneşlenme süresine borçluyuz. Aksaray günlük ortalama güneşlenme süresinin yüksek olmasından dolayı GES projelerinin Türkiye’de uygulanabildiği en iyi alanlar içerisinde yer alıyor. Bizde şehrimizin bu potansiyelini ortaya çıkartmak için kapalı Salı semt pazarı üzerine kurduğumuz tesisten önemli ölçüde verim elde ettik. Yeni dönemde de Üretken Belediyecilik anlayışımızdan taviz vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021