SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Genç Tarihçiler Çalıştay’da Bildirilerini Sundu

Genç Tarihçiler Çalıştay’da Bildirilerini Sundu

A - +

Aksaray Haberleri - 03.05.2016 - 14:54

Genç Tarihçiler Çalıştay’da Bildirilerini Sundu

Genç Tarihçiler Çalıştay’da Bildirilerini Sundu. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, fikirlerin eylemler kadar önemli olduğunu belirtti ve fikirlerin sürekli gündemde tutulması, konuşulması ve tartışılmasının daha kalıcı etkiler bıraktığını söyledi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Genç Tarihçiler Öğrenci Çalıştayı”nın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi. Farklı üniversitelerden de katılımın olduğu çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Şahin, geleneği olan işler ortaya koymanın önemine temas etti. Bir defaya mahsus, sabun köpüğü gibi çalışmalar yapıp, defteri kapatmak gibi bir adet olduğunu belirten Şahin, “Bu yanlış bir anlayış, çünkü bu tip yaklaşımlar kalıcı izler bırakmıyor” dedi. “İnsanlık tarihine damgasını vuran izler nedir?” tartışmasının kadim bir tartışma olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Fikirler mi, eylemler mi?” diye sorular sorulur. Fikirleri tekraren gündeme taşımak, tartışmak, konuşmak daha uzun süreli etkiler bırakıyor. Bu çalıştayın da kalıcı izler bırakacağını umuyorum. Gelenek oluşturmak kolay bir iş değil. Bir gelenek oluşturmaya çalışan ekibi tebrik ediyorum” dedi. Tertip Komitesi adına konuşan ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Şimşek ise, Sosyal Bilimlerin Türkiye’de hızla yükseldiğini belirterek, “Bu yükselişe rağmen halâ hak ettiği değeri bulduğunu söyleyemeyiz. TÜBİTAK’ın bilimsel araştırmalara verdiği desteklere baktığımızda, 500 projenin sadece 50’sinin Sosyal Bilimler alanına ait projeler olduğunu görüyoruz. Bundan 10 yıl önce bu bile yoktu. Son dönemde yükseliş var ama Sosyal Bilimlere verilecek destekler, yapılan çalışmalarla da alakalıdır” dedi. Sosyal Bilimler içerisinde Tarih’in ayrı bir öneme sahip olduğundan da söz eden Şimşek, “Tarihe önem vermek büyük devletlerin işidir. ABD, bugün Ortadoğu’yu dizayn ederken, devlet yöneticilerinin danışmanları bir mühendis veya Tıpçı değil, tarihçidir. Bizim ülkemizde de zaman içerisinde Tarih’e hak ettiği değerin verileceğini umuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tarih Bölümü öğrencileri, 7 oturum halinde bildirilerini sundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021