
Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, genel sağlık sigortası borcuyla karşılaşmamak 30 Eylül’e kadar gelir testi yapılması gerektiğini duyurdu.
Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Mümin Bagatır, Genel Sağlık Sigortalısı olarak sayılan sigortalılardan tescili yapılmış ancak gelir testine hiç başvurmayan vatandaşların, 30 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırmaları gerektiğini ifade etti. Mağduriyet yaşanmaması için, gelir testi yaptırmaları gerektiğinin önemine değinen Bagatır, Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların ise borç yapılandırması hakkından faydalanabilmeleri için 2 Kasım 2015 Pazartesi gününe kadar kuruma başvurmaları gerektiğini vurguladı.
İl Müdür Yardımcısı Mümin Bagatır, 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin olup ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşların, bu borçlarını peşin veya 6, 9, 12 veya 18 taksitlendirerek ilk taksitini ve cari ay prim ödemesinden sonra sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini, borçlarını yapılandıran vatandaşların ilk taksit ve peşin ödeme süresinin 30 Kasım 2015 te sona ereceğini belirtti. Bu konunun hassasiyetini vurgulayan Bagatır, “1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Genel Sağlık Sigortası zorunlu hale geldi. Vatandaşlarımızın bununla ilgili borçla karşılaşmamaları için mutlaka gelir tespitini yaptırmaları gerekiyor” dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
27 Haziran 2026 Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı
27 Haziran 2026 Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda
27 Haziran 2026 Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar
0:00 Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor
0:00 Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu
0:00 DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı
0:00 Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
