SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gazeteciler Birliği’nden ‘Dünya Basın Özgürlüğü’ Günü Açıklaması!

Gazeteciler Birliği’nden ‘Dünya Basın Özgürlüğü’ Günü Açıklaması!

A - +

Aksaray Haberleri - 03.05.2015 - 11:50

Gazeteciler Birliği’nden ‘Dünya Basın Özgürlüğü’ Günü Açıklaması!

Gazeteciler Birliği, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, vatandaşların gerçeği öğrenmesinden korkmayan bir Türkiye istendiği dile getirildi.
Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı: “Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün olmadığı bir ülke olarak 3 Mayıs 2015 Basın Özgürlüğü Günü’ne giriyoruz. Yine haberin sakıncalı, gazetecinin farklı olarak tanımlandığı, halkın haber alma hakkının yayın yasaklarıyla engellendiği bir yılı yaşıyoruz.

Siyasi otoriter, medya sahiplik yapısı üzerinde kurduğu baskıyla gazete manşetlerini ve tv yayınlarını kontrol ediyor. Halkın hangi haberi nasıl öğreneceğine karar veriyor. Halka sadece gerçeği iletmeye çalışan gazeteciler ise işsiz bırakılıyor. Her yıl yüzlerce gazetecinin mesleğini yapması engelleniyor.

Gazeteciler oto sansür, sansür, sendikasızlık gibi ağır sorunların yanı sıra düzenli olarak sözlü ve fiziksel saldırıya uğruyor. Gazeteciler iktidar ve siyasetçiler tarafından hedef gösteriliyor. Toplumsal olaylarda gazeteciler güvenlik güçleri tarafından özellikle hedef seçilerek plastik mermiyle, gazla, tazyikli suyla yaralanıyor, gözaltına alınıyor. Yapılan tüm başvurulara rağmen gazetecilere yönelik saldırıların cezasız kalması konusundaki tutumunu sürdürülüyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için gazetecilik yapmayı sürdüreceğimizi, umudumuzu kaybetmediğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Basın özgürlüğünün yayın yasaklarıyla, oto sansürle, sansürle engellenmediği, gazetecilerin işsizlikle, fiziksel saldırıyla, tutuklamalarla baskı altına alınmadığı bir Türkiye dileğiyle tüm meslektaşlarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyoruz.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021