SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Gazeteciler Birliğinden “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Gazeteciler Birliğinden “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

A - +

Ana Manşet - 07.03.2021 - 16:24

Gazeteciler Birliğinden “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

                Hayatımıza emekleriyle ve değerleriyle anlam katan kadınların, yeryüzünde merhametin, şefkatin, sevgi ve fedakârlığın sembolü olduğunu dile getiren Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya; ” Kadınların aile içinde anne olmakla başlayan fedakârlıkları, sevgi, saygı, hoşgörü duyguları ile toplumu olumlu yönde etkileyen en önemli gücü olmuştur. Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli ‘anne’ vasfıyla kadınlar tarafından icra edilmektedir.

               Kadın ‘annedir’, topluma bireyler kazandırır. Kadın ‘eştir’, sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir. Kadın ‘kardeştir’, evlattır sevgi ve masumiyet taşır. Bu nedenledir ki gerek inancımız, gerekse de toplumsal değerlerimiz kadını her zaman baş tacı etmekte, onu çok müstesna bir yere konumlandırmaktadır.

         Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk Kadınının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için önemli adımlar atmıştır. Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur.

              Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır. Kadınlarımız her daim hak ettikleri konumda ailenin ve toplumun merkezinde yer almışlardır. Eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan, iş dünyasına kadar üstlendikleri sorumluluklarla Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuşlardır. Günümüzde kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasal alandaki etkinlikleri her geçen gün artmaktadır. Kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimizin inancındayım.

Bu duygularla, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözlerini asla akıldan çıkarmadan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021