SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gazeteciler Birliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Gazeteciler Birliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması

A - +

Aksaray Haberleri - 27.10.2014 - 20:09

Gazeteciler Birliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Gazeteciler Birliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Sarıkaya, kutlama mesajında; “Yarınımız, umudumuz, sevgili çocuklar, kıymetli gençler,

Cumhuriyetle ilgili ödevlerin tamamlanması görevinin sahibi öğretmenler,

Kutsal vatanımızın birlik-bütünlüğünün, huzur ve güvenin teminatı askerlerimiz ve polislerimiz,

Memlekete hizmet yarışında yanımdaki yol arkadaşlarım!

Türkiye Cumhuriyeti, yönetimiyle, inkılâplarıyla, diliyle ve yeni kimliğiyle 91 yıllık genç sayılabilecek bir ülkedir.

Uzun süren savaşlar ve ağır yenilgiler sonucunda yıpranan, yorulan ve ezilen Türk Milleti’nin içindeki potansiyel enerjiyi harekete dönüştüren, onlara var olan gerçekleri gösteren ve yüreklerindeki gücü kullanmak için gerekli güveni sağlayan insan Mustafa Kemal Atatürk‘tür. Mustafa Kemal, içindeki özgürlükçü ve milliyetçi haykırışları halkıyla paylaşıp bu paylaşımlar, halkın içinde ezelden beri var olan fakat kimilerince yıllarca bastırılmış duyguları ayaklandırdı. Mustafa Kemal ve halkı el ele verip devrim meşalesini yaktılar. İşte o dönemde temeli atılan görüşler, anlayışlar, inanışlar ve yenilikler günümüze dek süregeldi.

Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve İnkılâpçılık olarak altı ana prensip halinde belirlenen Atatürk İlkelerinin başında ‘’Cumhuriyetçilik’’ ilkesi yer almaktadır.

Türkiye için sadece bir yönetim şekli ve Atatürk İlkesi değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız da görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur.

Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır; temel hak ve özgürlükler kanunlar çerçevesinde çizilen bir sistemle özgürce kullanılabilmektedir. Herkes; aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Herkes, tasada, kederde ve sevinçte ortaktır.

Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu “Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi, Devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır.

Bütün bunların teminatı; Cumhuriyettir.

Değerli öğretmenler!

Sizler, Cumhuriyeti koruyacak, payidar kılacak, yükseltecek ve yüceltecek kişilikli, nitelikli bireyler yetiştirdikçe gaflet, dalalet ve hatta her çeşit hıyanet sonuçsuz kalacak, Cumhuriyetimizin nice yıldönümleri huzur ve mutluluk içinde kutlanacaktır.

Sevgili gençler ve kıymetli öğrenciler;

Sizler, Atatürk’ün deyimiyle;“geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri”siniz. Büyük Önderimiz M. Kemal Atatürk; “Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz.

Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek sizlersiniz. Bu ülke, sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini alacaktır.

Türk Milleti her sarsılmasında yeni Mustafa Kemaller aradı. Oysa Mustafa Kemal’in halkına öğretmeyi istediği temel davranış “medet ummamaktı”. İlerlemek için çalışmak, çalışmak için istemek, istemek içinse yurdunu gerçek anlamda sevmek gerekir. Mustafa Kemal, Türk Milleti’ne çağdaşlığa giden, bilimin ve doğruluğun aydınlattığı umut dolu, ışıklı bir yol sundu. Yaşamıyla, öğütleri ve devrimleriyle büyük bir hazine bıraktı. Bu anlamda ilerlemek, Atatürkçü olmakla eşdeğer bir davranış olacaktır.

Bu büyük ve anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan sevgisi ile canlarını gözlerini kırpmadan veren kahraman silah arkadaşlarını, kanlarını ay yıldızlı bayrağımıza veren şehitlerimizi, varlıklarıyla söz konusu vatan olunca geriye kalanın teferruat olduğunu, Türk Milletinin yurdu ve bayrağı için ne fedakârlıklar göstereceğini vakur, gururlu ve sessiz duruşlarındaki lisan-ı halleriyle gösteren elleri öpülesi gazilerimizi sonsuz saygı, sevgi, minnet ve şükranla anarken Büyük Ata’nın dediği gibi Cumhuriyete ve vatanına gönülden karşılıksız bağlı evlatları bir gün toprak olsa da Türk Milletinin karakterlerine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet ebediyen payidar kalacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.

Aydınlık geleceğimizi görmenin huzuru içinde herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor; hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021