SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Haberleri » Fotoğraf Severlerin Gözde Mekanı Kılıçaslan Parkı

Fotoğraf Severlerin Gözde Mekanı Kılıçaslan Parkı

A - +

Belediye Haberleri - 04.11.2021 - 16:13

Fotoğraf Severlerin Gözde Mekanı Kılıçaslan Parkı

Her mevsim Aksaraylıların ilgi odağı olan Kılıçaslan parkı sonbaharda da gözde dış mekanlar arasında yer alıyor. Özellikle sonbahar mevsiminde kartpostallık manzaralarla fotoğraf sanatçılarının uğrak noktası durumunda.

 

Bugünlerde adeta renk cümbüşünün yaşandığı Kılıçaslan parkın da büyüleyici bir manzara hakim. Bu doğal güzelliği fotoğrafçıların vazgeçilmez çekim platosu arasında yer alıyor.

 

Şehir merkezine yakınlığı, spor alanları, yürüyüş parkurları özellikle ailelerin günün stresini kamelyalarda çaylarını yudumlayarak atabildikleri bir mekân olan Kılıçaslan parkında, oyun alanları da çocukların en sevdiği mekanlar arasında yer alıyor. Son dönemde birçok mahalleye yapılan yeni nesil çocuk parklarının Kılıçaslan parkına da yapılması çocukları da mutlu etti.

 

Sürekli gelişim içinde olan parka son dönemde uygulamaya giren AKBİS (Akıllı Bisiklet Sistemleri) istasyonlarından biride Kılıçaslan parkının girişinde yer alıyor. Gençler ve Bisiklet severler buradaki AKBİS istasyonundan Akıllı telefonlarında ki uygulama yolu ile bisiklet kiralayarak sağlıklı yaşam için pedal çeviriyorlar.

 

Diğer yandan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Kalanlar mahallesinde yapımı da şekillenmeye başladı. 42 Bin Metrekarelik alan üzerine kurulan millet bahçesinde çalışmalar hızla devam ederken sosyal donatılarının yanında dikilecek 15 Bin Ağaçla Aksaray’ın Orman zenginliğini de artırmış olacak.

 

Göreve geldiği günden bugüne kadar geçen süre boyunca şehrin yeşil alan varlıklarını artırmak için çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Millet bahçesinin 2. Etap çalışmasını da 238 dönümlük bölgede yapmayı planlıyor. Projeler tamamlandığında Yeşil Aksaray hedefi için önemli bir mesafe alınmış olacak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021