Aksaray Valiliği tarafından Tuz Gölünde doğa kampı düzenlendi. Büyük ilgi gören kampta doğaseverler, fotoğrafçılar ve lise öğrencileri Tuz Gölü’ne gelen flamingolar eşliğinde gün batımını izledi.
Tuz Gölünün flamingoların kuluçka merkezi ve yavrularını beslediği önemli kaynaklar arasında olduğunu belirten Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, gölün Aksaray, Konya ve Ankara sınırlarda kapalı bir havza özelliği taşıdığını belirtti.
Tuz Gölünün Aksaray’ın Eskil İlçesi sınırları içerisinde yer alan bölümlerinde kamp, konaklama alanları oluşturulması için çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Vali Aydoğdu doğal güzellikleri ile gölün ilgi çektiğini söyledi.
Tuz gölünün doğal yapısına has endemik bitki çeşidi ve özellikle allı turna olarak bilinen flamingoların en önemli üreme alanı olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; ‘Tuz gölünün kendine has güzelliğini keşfetmek isteyen doğal yaşam severler, özellikle göle gelen flamingoları fotoğraflamak için bölgeye çok sayıda fotoğraf severlerin geldiğini görüyoruz. Aksaray sınırları içerisinde kalan bölgelerde gün batımı, flamingo izleme noktaları oluşturulması için çeşitli projeler yürütüyoruz. Beyaz güzelliği, türkülere esin kaynağı olan allı turnaların dansını görmek isteyen doğal yaşam severleri ile fotoğraf sanatçılarının ilgisini çeken Tuz Gölünün bu güzelliğini herkesin görmesini istiyoruz.” dedi.
Tuz Gölünün, Türkiye’nin tuz ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan bir kaynak olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu düzenledikleri kampta özellikle Aksaray’da yaşamalarına rağmen gölü hiç görmeyen lise öğrencileri ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden fotoğrafçıları ağırladıklarını söyledi.
Kamp katılımcıları ile Tuz Gölünde yürüyen Vali Aydoğdu gün batımında flamingoları izleyerek “Doğal güzelliği, allı turna flamingoların gün batımında en iyi izlendiği yer Aksaray’dır. Bütün herkesi bu güzellikleri görmek için Aksaray’a Eskil İlçesine davet ediyoruz’ dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
26 Mayıs 2023 Hamidiye Alaca Mahallesinde Doğalgaz Çalışması Başladı
26 Mayıs 2023 ASÜ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kuruldu
24 Mayıs 2023 İyi Parti Aksaray İl Başkanı Asal istifa mı ediyor?
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
22:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi beraber yöneteceği kadroyu kamuoyuyla paylaştı
21:02 Milletvekili Altınsoy, Aksaray Halkına Teşkkür Etti
20:32 AKSARAY – Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Sonuçları
20:50 Hukukçu-Yazar Altıparmak yeni kitabını okuyucuları için imzaladı
20:42 Özel Aksaray Liderler Anaokulu mezuniyet töreni ile taçlandırdı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021