SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Fakirlik, Enflasyon ve İşsizlik Hayatı Daha da Zorlaştıracak

Fakirlik, Enflasyon ve İşsizlik Hayatı Daha da Zorlaştıracak

A - +

Aksaray Haberleri - 22.04.2020 - 13:42

Fakirlik, Enflasyon ve İşsizlik Hayatı Daha da Zorlaştıracak

HÜDA PAR Aksaray İl Başkanı Özgür Kalkan, Covid-19 pandemisinin bütün bir dünya ekonomisini etkilediği gibi Türkiye ekonomisini de olumsuz etkilediğini söyledi.

Kalkan, eldiven ve maske tartışmalarının artık geride bırakılarak, hükümetin dönemin kayıplarını telafi etmeye çalışması gerektiğini söyledi.

TL’nin son bir ay içerisindeki değer kaybının bütün tahmin ve beklentileri aşarak Ağustos 2018 seviyesini de geçtiğini anımsatan Kalkan, “Dövizdeki bu artış şüphesiz fakirlik, enflasyon ve hayat pahalılığı olarak geri dönecek, düşük ve orta gelirli insanlar için hayat daha da zorlaşacaktır. Hayat pahalılığının yanı sıra işsizlik, kapanan işletmeler ve indirilen kepenkler bizi daha kötü günlerin beklediğini göstermektedir. Hükümet ve kamuoyu sürecin sağlık boyutuna odaklanmışken ekonomi maalesef her geçen gün daha da kötüye gitmektedir.” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde daha kapsamlı tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Kalkan, “Bugüne kadarki ekonomik paketlerin odak noktası kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izinler olmuştur. Oysa çok daha kapsamlı tedbirlere ihtiyaç vardır. Şimdi üretime odaklanma zamanıdır. İşletmelerin çalışma şartları kolaylaştırılmalı, herkes çalışmaya ve üretmeye teşvik edilmelidir.” dedi.

“Devlet, bütün olarak sanki üretimi yavaşlatmak istemektedir.” diyen Kalkan, “Niyet bu değilse bile sahadaki durum bunu gösteriyor. Devlet ve özel sektör el ele vermeli, dünyadaki olası gelişmeleri de göz önünde tutarak salgının oluşturduğu paniği bir an önce bitirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Eldiven ve maske tartışmalarını artık aşarak dönemin kayıplarını telafiye yönelme çağrısında bulunan Kalkan, “Devlet imkanları çiftçinin ve sanayicinin yanında olmalıdır. Üretim etkin bir şekilde desteklenmeli, bu küresel musibetin oluşturduğu korku iklimi mutlaka aşılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021