SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ENERYA, Güvenli ve Tasarruflu Doğal Gaz Kullanımı Hakkında Bilgilendirdi

ENERYA, Güvenli ve Tasarruflu Doğal Gaz Kullanımı Hakkında Bilgilendirdi

A - +

Aksaray Haberleri - 08.11.2018 - 10:51

ENERYA, Güvenli ve Tasarruflu Doğal Gaz Kullanımı Hakkında Bilgilendirdi

Enerya Aksaray Gaz Dağıtım AŞ, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte doğal gaz abonelerini kışa hazırlık konusunda bilgilendirdi.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Aksaray’da kış hazırlıkları başladı. Enerya Aksaray Gaz Dağıtım A.Ş. İşletme Müdürü Murat Küçükkapdan, güvenli ve ekonomik doğal gaz kullanımı konusunda aboneleri bilgilendirdi.

Enerya Aksaray İşletme Müdürü Murat Küçükkapdan, temel kurallara uyularak kullanılan doğal gazın güvenilir, konforlu ve ekonomik bir yakıt olduğunu belirtti. Küçükkapdan, 2018 yılı sonu itibariyle yaklaşık 650 km hat imalatına ulaşılacağını ifade ederek, “Aksaray’da yaklaşık 85 bin BBS aboneyi doğal gazla buluşturuyoruz. Abonelerimizin kış aylarında doğal gaz kullanmaya başlamadan önce bacalarının ve bağlantı noktalarının çekiş kontrollerini yetkili kurumlara kontrol ettirmeleri ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Havalandırma menfezlerinizi asla kapatmayın

Küçükkapdan, doğal gaz kullanımında yapılan bazı hatalar nedeniyle sorunlar yaşandığını hatırlatarak, “Havalandırma menfezleri asla kapatılmamalıdır. Tüm doğal gaz abonelerimiz, yakıcı cihazlarının periyodik bakımlarını yaptırmalıdır. Kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin çalışır durumda olduğu kontrol edilmelidir. Yılda en az 1 kere baca temizliğinin yaptırılması gerekmektedir” dedi.

Doğal gaz abonelerinin cihaz bakımlarını Enerya tarafından yetkilendirilmiş firmalara yaptırılması gerektiğini vurgulan İşletme Müdürü Küçükkapdan, şöyle devam etti: “Cihaz ve tesisat yenileme, yer değişimi ve tadilat gibi durumlarda abonelerimiz mutlaka Enerya’yı bilgilendirmelidir. 444 8 429 nolu telefondan çağrı merkezimizi arayabilir veya abone merkezlerimize gelerek bilgi verebilirler. Abonelerimiz, yapılan işleme ekiplerimiz tarafından onay verilmesinin ardından gaz kullanımına tekrar başlayabilirler.

Küçükkapdan, Enerya tarafından tesisat kontrolü yapılmış olup aktif doğal gaz kullanan abonelerin doğal gaz borularını boyatması gerektiğini tekrar hatırlattı.

Gaz kokusu hissettiğinizde 187 Doğal Gaz Acil hattını arayın

Murat Küçükkapdan, ortamda gaz kokusu hissedilmesi durumunda yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Gaz kokusu hisseden abonelerimiz hemen ortamı havalandırarak sayaç vanalarını kapatmalılar. Bunun dışında hiçbir müdahalede bulunmadan 187 Doğal Gaz Acil hattına bilgi vermeliler.”

İşletme Müdürü Küçükkapdan, 187 Doğal Gaz Acil hattı olarak 4 ekip ile her ihbara ulaşmaya hazır olduklarını dile getirerek, Aksaray’ın en uzak mesafesine dahi 15 dakikadan az sürede ulaşabildiklerini sözlerine ekledi.

Doğal gaz ekonomik bir yakıttır

Doğal gazın ekonomik bir yakıt olduğunu belirten Küçükkapdan, tasarruflu doğal gaz kullanımıyla ilgili önerilerde bulundu. Küçükkapdan, şunları söyledi: “Kombinizi ev dışındayken veya gece ekonomik ayarda kullanabilirsiniz. Kombinizi 1 derece düşük sıcaklığa ayarlayarak yılda yaklaşık 100 TL tasarruf edebilirsiniz. Mobilyalarınızı radyatörlerin önüne yerleştirmez ve radyatörlerin üstünde çamaşır kurutmazsanız ısı kaybını da önlersiniz.”

Bina yalıtımının önemine dikkat çeken Küçükkapdan, “Yalıtım ve mantolama ile konut başı yıllık 850 TL’ye kadar tasarruf sağlamak mümkün. Dış cephesi yalıtımsız binalar yüzde 40, tek camlı pencereler yüzde 15, yalıtımsız çatı yüzde 30 oranında ısı kaybına sebep oluyor” diye konuştu. Küçükkapdan ayrıca yalıtım ve mantolama sırasında doğal gaz tesisatlarının kapalı hacim içerisinde bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021