SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Elazığ’da Sarımsak Hasadı Başladı…

Elazığ’da Sarımsak Hasadı Başladı…

A - +

Yerel Haberler - 25.06.2022 - 9:24

Elazığ’da Sarımsak Hasadı Başladı…

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada;

Sarımsak Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında Bahçekapı Köyün’de İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ’ ın katılımıyla sarımsak hasadı gerçekleştirildi.

İl Müdürü Ali KILIÇ yaptığı konuşmada; “Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından “Sarımsak Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi” kapsamında Elazığ’da 2021 yılında Kuzova I etap sulama projesinin yer aldığı merkez köyleri ile Palu, Kovancılar, Baskil ve Arıcak ilçelerinde alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlandı.

Proje ile tarım alanlarının değerlendirilmesinde alternatif bir ürün olan sarımsağın ekiminin yapılabilirliği denenmiştir. Bu hasatta görüyoruz ki ilimizde sarımsak tarımı geliştirilmeye müsait bir üründür. Bu sayede tarım arazileri sarımsak ekimi ile ülke ekonomisine katkıda bulunulacaktır. Sarımsak tarımı yaygınlaştırılacaktır.

İlimizde ilk etapta 120 da alanda ekilen sarımsağın gelecek yıllarda 1000 da alana kadar ekiminin yapılması hedeflenmektedir” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021