SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Elazığ’da 19 Milyon Yavru Sazan Sularla Buluşacak

Elazığ’da 19 Milyon Yavru Sazan Sularla Buluşacak

A - +

Yerel Haberler - 10.09.2022 - 10:00

Elazığ’da 19 Milyon Yavru Sazan Sularla Buluşacak

19 Milyon Yavru Sazan Sularla Buluşacak

Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Bakanlığımız Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri YILMAZ, İl Müdürümüz Ali KILIÇ ve birçok davetlinin katılımıyla İl Müdürlüğümüz Keban Su Ürünleri Üretim Tesisi’nde balıklandırma etkinliği düzenlendi.

Bu kapsamda Tesiste 2022 yılında üretilen 19 milyon yavru sazan balığı İlimiz de dâhil olmak üzere, doğu ve güneydoğu illerindeki 101 farklı su kaynağı ile buluşacak.

Üretilen 19 milyon yavru balığı sadece Elazığ’da değil komşu illerimizde de sulara bıraktıklarını belirten Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN, “Bölgedeki 11 vilayete yavru balıkları dağıtmaya başladık. Bütün bu süreçte emeklerinden dolayı bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri YILMAZ; “su ürünleri yetiştiriciliğinde denizleri ve iç suları koruma altına almak amacıyla konulan bazı kurallara değinerek, bu kurallara riayet edilmesi halinde kaynakların ileri nesillere daha sağlıklı aktarılmasını hedefliyoruz. Sektörün sürekli desteklendiğini ve son 20 yılda 18.2 milyar destekledik. Yine sektörde AB ülkeleri içinde ilk sırada yer almaktayız. Ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliği yapan 2223 tesisimiz var. Bu tesislerde çupra ve levrek üretiminde dünya lideriyiz. Dünyada 18. Sırada yer almaktayız. 2023 yılı hedefimiz 400 bin tondu ancak geçen yıl bunu geçerek 470 bin ton su ürünleri yetiştiriciliği gerçekleştirdik.” Dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ, “Keban Baraj Gölü bizim için çok kıymetli. Bu baraj gölünden maksimum düzeyde faydalanmamız gerekiyor. Bu faydayı ortaya koyabilmek için de bölgede avcılık yapan gerek amatör balıkçılar gerekse de yetiştirici balıkçılarımızı korumak ve desteklemek zorundayız. Temelde nesli tehlike altında olan türleri korumak, balıkçılık üretimini arttırmak veya sportif balıkçılığı desteklemek ve ticari balıkçılığı desteklemek amacıyla yapılan bu faaliyet ile ilimizde ki ve bölgemizde ki bütün su kaynaklarını balıklandıracağız. Bu potansiyelimizi gerek avcılık ve yetiştiricilik olarak artık tescillemiş durumdayız. Keban bu anlamda Baraj Gölü olmak hasebiyle Fırat’ın gerdanlığın ilk dilimi hem de su ürünleri yetiştiriciliğinde Elazığ Türkiye’de iç sularda birinci sırada yer almaktadır. Bu balıklandırma faaliyetinin ilimizdeki bütün balıkçılar için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021