SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Eğitimciler Ses Yükseltti: Artık Yeter, Geçinemiyoruz!

Eğitimciler Ses Yükseltti: Artık Yeter, Geçinemiyoruz!

A - +

Ana Manşet - 30.12.2021 - 17:38

Eğitimciler Ses Yükseltti: Artık Yeter, Geçinemiyoruz!

Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray’da da Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) mensupları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Aksaray Valiliği önünde bir araya gelen sendika üyesi eğitimciler, “Artık geçinemiyoruz, alım gücümüz yerle bir oldu” diyerek, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi ve zam taleplerini iletti.

– Cari Açığın Bedeli Emekçiye Yıkılıyor –

Eğitim-İş Aksaray İl Başkanı Ahmet Erarslan, iktidarın, ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yıkan, gelir adaletsizliğini derinleştiren ve yoksullaşmayı artıran politikalar yürütmeye devam ettiğini söyledi. Ağustos 2021’de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulduğunu dile getiren Erarslan, hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedelinin milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak döndüğünü ve ekonomik neticenin çarşıda pazarda kendini gösterdiğini kaydetti.

– Emekçi Yoksullaştı, Zengin Daha Zengin Oldu –

İnsan onuruna yaraşır bir yaşamın daha da imkânsız hale geldiğini, mevcut iktidarın sadece yandaşların özgür ve refah içinde olduğu bir ülke oluşturduğunu vurgulayan Ahmet Erarslan, “Devletin fabrikalarını yıllar içinde bir bir elden çıkaran, tarımı ve üretimi bitiren, yandaşı kalkındıran iktidar, üretmeden tüketen bir ülke yaratmıştır. Ülkedeki işsizlik oranı tavan yapmış, işsiz sayısı 7 milyon 870 bin kişiye ulaşmıştır. Zengini daha zengin, emekçileri ise daha yoksul hale getiren bu eziyetten, eğitim emekçileri de payını en ağır biçimde almıştır. Sözde toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamlar yıl bitmeden erimiş, enflasyon ve artan vergi dilimi ile kamu emekçisinin alım gücü yerle bir edilmiştir. Eğitim emekçileri, daha ayın başında ayın sonunu kara kara düşünür hale gelmiştir” dedi.

– Kadrolu ve Güvenceli Çalışma Şartları İstiyoruz –

İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istediklerini belirten Erarslan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Sistematik ve hadsiz saldırılar altındaki meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz. Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz. Üniversitelerimizde bilimsel, idari ve mali özerklik istiyoruz. Atatürk’ün bize emanet ettiği yeni nesiller için laik, bilimsel, adil ve kamusal bir eğitim istiyoruz. Hiç şüphesiz taleplerimizi alacağız. Bu yoksulluk, bu sömürü artık yeter! Gün umutsuzluğa kapılma, kendini çaresiz ve güçsüz hissetme günü değildir; gün dayanışma günüdür, mücadele günüdür. Üreten emekçileriz, sesimiz, sözümüz var. Hep birlikte güçlüyüz…”

Valilik önündeki basın açıklamasını vatandaşlar da ilgiyle takip etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021